Handballers Erix vergeten zichzelf te belonen


Na de thuisoverwinning van vorige week op laagvlieger Unitas, stond voor de handbalmannen van Erix 1 zaterdag jl. de moeilijke uitwedstrijd op het programma tegen Huissen 1.
Deze ploeg staat momenteel op de vierde plek op de ranglijst met slechts 3 punten meer dan Erix die zesde staan. Thuis wist Erix destijds knap te winnen van Huissen die toch al een aantal jaren op dit niveau meedraaien, dit in tegenstelling tot Erix die hun debuut in de Hoofdklasse maken. Desondanks heeft Erix bewezen om van de topploegen in de Hoofdklasse te kunnen winnen maar dat moet het als een hecht team spelen en zijn individuele hoogstandjes van minder belang.

Coach John Heinen benadrukte dit in zijn motivatie praatje vooraf nog maar weer eens en gaf dit als enige opdracht aan het team mee.
In de eerste helft, onder leiding van Willem Kruip die de boel opzweepte en motiveerde, stelde het team hun niet coach niet teleur. Erix bestreed Huissen als een hecht team en gaf de aanvallers van Huissen nauwelijks een kans om het net te vinden.
Het verdedigings-tandem Stijn van Zutphen en Leon Hulzink stond als een blok maar ook door goed keeperswerk van Erix’ goalie Leroy Winkels wist Huissen nauwelijks te scoren!

Daar waar Erix verdedigend goed stond te spelen vergat men aanvallend hiervan te profiteren. Het scoren ging ook Erix niet erg gemakkelijk af waardoor beide teams elkaar qua stand goed in evenwicht hielden. Toch wist Erix aan het eind van die eerste helft een kleine voorsprong te pakken op Huissen en gingen beide teams richting kleedkamer met een stand van 8-10 in het voordeel van Erix.

In de rust was er, ondanks de slechts kleine voorsprong, absoluut het geloof in een goede afloop van de wedstrijd en was men ervan overtuigd dat er opnieuw van Huissen gewonnen kon worden.
Toch werden er in de tweede helft aan beide kanten meer fouten gemaakt wat de aanvallers de gelegenheid gaf om ook meer te scoren. Nadat de stand door Huissen gelijk was getrokken bleef de wedstrijd gelijk op gaan met aan Erix zijde een goed spelende Martin Kruip die topscoorder werd met 7 doelpunten.

Ook Dirk Berentsen liet zien dat hij weer richting zijn oude niveau aan het groeien is met enkele schitterende passeer acties en had met zes doelpunten een groot aandeel in de einduitslag.
Tot 20-20 ging de wedstrijd gelijk op toen Erix vijf minuten voor tijd weer een voorsprong pakte en het erop leek dat de punten alsnog mee naar Lichtenvoorde gingen.

Enkele persoonlijk fouten en een tijdstraf aan Erix zijde gaf Huissen echter net dat extra zetje dat ze nodig hadden om weer een voorsprong op te bouwen die achteraf onoverbrugbaar bleek voor Erix en de wedstrijd toch nog verloren ging.
Ondanks de eindstand van 24-22 in het voordeel van Huissen, kan Erix terugkijken op een prima wedstrijd en was het een echte teamprestatie was die het Huissen zo lastig maakte.

Volgende week zondag 18 Maart speelt Erix 1 om 12.45 uur een thuiswedstrijd tegen Kwiek 1 uit Hoogeveen die net onder Erix op de ranglijst staan met slecht 2 punten minder.

Alle ingrediënten zijn dus aanwezig op een mooie en spannende pot handbal!
Erix heeft zijn teamsponsoren uitgenodigd om deze wedstrijd bij te wonen en na afloop gezamenlijk met het team onder het genot van een drankje na te genieten!