19 april 2024
Home » Sport » HV Grol DS1 wint van kampioen Borhave

HV Grol DS1 wint van kampioen Borhave

206

GROENLO – In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen speelden de dames van HV Grol thuis tegen de kampioen van de 1e klas Borhave uit Borne. De uitwedstrijd werd met hars gespeeld

HV Grol DS 1 – Borhave DS 2 (17-16)

GROENLO – In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen speelden de dames van HV Grol thuis tegen de kampioen van de 1e klas Borhave uit Borne. De uitwedstrijd werd met hars gespeeld, een middel waar de Grolse dames meer ruzie mee handen dan met de tegenstander. Grol wilde dan ook in de thuiswedstrijd wat recht zetten.

Tevens stond deze wedstrijd in het teken van Margo Porskamp, die het presteert om al 25 jaar in dames 1 van de HV Grol te spelen. Hier werd dan ook terecht bij stil gestaan en na de wedstrijd nog tot in de late uurtjes gevierd. Dit is overigens NIET het afscheid van Margo wil ze maar even aangeven.

Borhave dat met een jeugdteam naar Groenlo was gekomen opende de score. Daarna was het duidelijk dat de dames van Grol de opdracht hadden gekregen om met plezier en gedurfd handbal te spelen. Er was namelijk niets te verliezen. Dit werd uitstekend opgepakt en aanvallend liet HV Grol fraaie staaltjes handbal zien. Verdedigend lukte het Grol in de loop van de eerste helft de juiste methode te vinden om het Borhave moeilijk te maken. Met de rust stond het 10-8 in het voordeel van HV Grol.

De concentratie vasthouden en “lekker ballen” was het devies. De trouwe supporters werden getrakteerd op een mooie partij handbal. Aan Grolse kant werd aanvallend creatief gespeeld en goed opgezette aanvallen omgezet in doelpunten. Halverwege stond het dan ook 16-11. De dames van HV Grol voelden dat een mooie overwinning binnen handbereik was, maarrrrrr Grol had ook slordige momenten. Ook in deze wedstrijd konden ze dat niet nalaten. Enkele aanvallen niet goed afronden en de tegenstander weer in het zadel helpen. 2 Minuten voor afloop stond het dan ook ineens 16-16. Het zal toch niet dat Grol dit ging verliezen dacht iedereen? Jitske dacht hier anders over en scoorde met nog een minuut te spelen de bevrijdende en verdiende winnende treffer 17-16. In de laatste minuut verdedigde Grol goed en liet Borhave niet meer scoren. Na het laatste fluitsignaal blije en tevreden gezichten, de kampioen was verslagen in een goede partij handbal.

De doelstelling voor dames 1 voor dit seizoen was handhaving in de eerste klasse. Dit doel is ruimschoots behaald. Een goede prestatie voor een plaats net onder de middenmoot met 19 punten.