Vriendschapsteken voor Marcel Rooks

GROENLO – Marcel Rooks, die is teruggetreden als lid van het bestuur van de Vrienden van de Grol en zondag 7 april voor de laatste keer de ‘fancy fair’ presenteerde, werd door voorzitter Hans Scheinck van s.v. Grol na de ‘fancy fair’ in het zonnetje gezet.

“Marcel Rooks is sinds 1993 lid van het bestuur van de Stichting Vrienden van de sv Grol (VSVG). Marcel, jij regelde samen met Annemarie, Hennie en Joke de indeling van de prijzen in de diverse speelrondes op de fancy fair.

Sinds het jaar 2000 ‘was je ook opperspreekstalmeester bij die fancy fairs. Als in een ronde weer alle loten verkocht zijn, dan riep Marcel heel attent : “Dank daarvoor”. En het zoeklicht kon starten.

Een belangrijke nevenfunctie van Marcel bij de fancy fairs was kelner, hij zorgde ervoor dat geen enkele medewerker van de VSVG uitdroogde in het door de spanning zeer opgewarmde sportcafé. In zijn baan als facilitair medewerker bij de gemeente Oost Gelre vindt hij dat kelneren een geweldig onderdeel van zijn functie. Marcel werkt dus in Lichtenvoorde en woont daar intussen al weer langere tijd. Dat had alles te maken met het verschijnen van Heleen in zijn leven. Een geschenk uit Lichtenvoorde en een geschenk uit duizenden. Heleen of Grolle, dat was geen moeilijke keuze.
Marcel, je hebt nooit gevoetbald bij de s.v. Grol maar je bent al meer dan 25 jaar erg betrokken bij onze vereniging. Naast de VSVG zijn en waren dat jouw leidersfunctie bij het zaalvoetbal, jouw kassadiensten bij Grol 1 en het Marveld Toernooi en niet vergeten jouw grote supportershart voor Grol 1. In het seizoen 1987-1988 werd je zelfs uitgeroepen tot supersupporter van het seizoen.

Als medebestuurslid bij de VSVG was jij en als vrijwilliger bij de Grol ben jij een aangenaam en sympathiek persoon. Je geeft nooit af op anderen, je bent voorzichtig in je conclusies en je bent beleefd en correct in de omgang. Met compassie met de medemens, meelevend in vreugdevolle en trieste gebeurtenissen. Een familiemens van jongs af aan. Een echte verbinder van mensen.

Door jouw verdiensten voor onze vereniging en de manier waarop je dat gedaan hebt in meer dan 25 jaar kunnen we oprecht stellen dat jij een echte vriend van de sv Grol bent geworden. En daarbij hoort het “Vriendschapsteken” als passende onderscheiding en waardering”, aldus de woorden aan Marcel van voorzitter Hans Scheinck.

Bij de laatste ronde van de fancy fair zegt Marcel: “Dames en heren… dit is voor mij de laatste keer en dat met pijn in mijn hart”.