Home » Lichtenvoorde » Longa’30 voor de tweede keer onderuit: RKZVC ruikt kampioenstitel

Longa’30 voor de tweede keer onderuit: RKZVC ruikt kampioenstitel

215

LICHTENVOORDE – RKZVC kan de kampioenstitel in de 1e klasse bijna ruiken na de overwinning op Longa’30.  Zaterdag werd het in de tweede helft van de wedstrijd in Lichtenvoorde 0-1 voor de ploeg uit Zieuwent door een kopbal van Sjors Storkhorst. Een onoplettend moment aan de zijde van Longa’30 waar RKZVC van profiteerde. Daarmee houdt RKZVC de touwtjes in handen om voor de derde keer te promoveren. Nu naar de hoofdklasse.

‘Slecht weer om te voetballen’
De wedstrijd die werd aangekondigd als ‘de derby van het oosten’ kon niet zonder veel oranje en groene rook en met veel oranje knalserpentine van start gaan. Daar omheen stond langs de lijnen een kolkende massa toeschouwers (ruim 4000) die bovenal proefde van de sfeer: een treffen tussen het grote Longa’30 tegen het kleinere boerendorp Zieuwent.  Longa’30 wilde revanche na de 5-0 nederlaag in Zieuwent vorig jaar.  Voor de supporters van RKZVC gold: ‘slecht voetbalweer!’ “We maken het karwei in Lichtenvoorde gauw af want er moet gemaaid en ingekuild worden”, aldus de supporters die met een vijftigtal tractors in allerlei soorten en maten hun opmaat maakten vanaf het kerkplein in Zieuwent naar rivaal Longa’30. Bij de afgelaste wedstrijd van maart zou het dubbele aantal tractoren naar Lichtenvoorde gaan. Door het mooie zomerse weer werd op menig  land in Zieuwent zaterdag tegen de avond nog gewerkt.

De invasie van tractors was een gevolg na een uitspraak van Longa’30-voorzitter Marcel Eekelder. Die had bij het vorige kampioensfeest van RKZVC de opmerking geplaatst dat hij bij de gemeente Oost Gelre al een vergunning had aangevraagd voor parkeerplaatsen voor tractors. RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers had op zijn beurt op de nieuwjaarsreceptie van RKZVC de achterban opgeroepen met trekkers naar sportpark De Treffer te komen; hetgeen ook gebeurde.  De weg naar de keistad was niet moeilijk vinden. Van te voren hadden voetbalfans een wit spoor getrokken van Zieuwent, langs het gemeentehuis naar het voetbaldomein van Longa’30. Het braakliggende terrein van Raadhuishofje, tegenover sportpark De Treffer, kon bijna alle trekkers herbergen.