Home » Sport » Marco Doets solo naar winst in Ronde van de Achterhoek

Marco Doets solo naar winst in Ronde van de Achterhoek

238

[su_pullquote]Compleet podium voor Alecto Cycling Team[/su_pullquote] ACHTERHOEK – De Ronde van de Achterhoek is zondag gewonnen door Marco Doets. In Terbog, de finishplaats van dit jaar, kwam de 23-jarige renner uit Monnickendam solo over de streep. Achter hem wisten Coen Vermeltfoort en Daan van Sintmaartensdijk als eerste twee renners van het uitgedunde peloton over de streep te komen. Dat zijn twee ploeggenote van Doets, waarmee het podium volledig uit renners van het Alecto Cycling Team bestond. De koers werd weer gekenmerkt door de vele gravelstroken. Mede daardoor liep de wedstrijd opnieuw uit op een slagveld.

Een kopgroep van twaalf renners kleurde lang de wedstrijd. Daarin was onder meer Mark Schreurs vertegenwoordigd. De renner van het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam nam afscheid in de Ronde van de Achterhoek. Nadat hij moegestreden de kopgroep moest laten gaan, stapte hij ter hoogte van zijn huis in Aalten uit de wedstrijd. Bij het ingaan van de finale bleven met Beau Duvigneau, Ivar Slik en Anne Peters uiteindelijk drie van de aanvankelijke twaalf koplopers over.

Waar het peloton op ’t Peeske bij Beek brak, bleef voorin alleen Duvigneau over. De coureur uit Zutphen bleef de eerste groep nog even voor en mocht na afloop ook de prijs van de strijdlust in ontvangst nemen, maar kon niet voorkomen dat hij gegrepen werd. Na enkele aanvalspogingen slaagde de Nederlands kampioen bij de elite zonder contract, Robin Lowik, erin om weg te rijden. Hij kreeg na een tijdje solo gereden te hebben gezelschap van Doets, Van Sintmaartensdijk en Rick Ottema.

Solo er vandoor
Achter het viertal deed het team van VolkerWessels-Merckx het werk, maar zij slaagden er niet in om het gat naar de complete kopgroep te dichten. Het viertal werkte goed samen en nadat de grote groep toch dichterbij kwam, ging Doets er alleen vandoor. Met succes, want hij wist stand te houden. Zes seconden voor de uit ruim dertig renners bestaande eerste groep wist hij over de eindstreep te komen. Achter hem maakten zijn ploeggenoten van het Alecto Cycling Team het feest voor de ploeg compleet.