24 april 2024
Home » Sport » ‘t Negende van Longa ’30 kampioen

‘t Negende van Longa ’30 kampioen

2447

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

LICHTENVOORDE – afgelopen zondag is het Longa’30 9 in eigen huis gelukt om een grandioos seizoen af te sluiten met de welverdiende titel. Op een afgeladen sportpark de Treffer werd onder het genot van een schitterende ambiance met 3-0 gewonnen van Pax 6.

Tot de maand mei heeft ’t Negende het woord ‘kampioenschap’ niet in de mond durven nemen, maar sinds vorige week zondag was een titel bijna niet meer weg te denken uit de prijzenkast van ’t Negende, dat al sinds het seizoen 2002/2003 geen kampioen meer was geworden. Hoewel het team inmiddels een flinke verjonging heeft ondergaan, en dus ook spelers kent die bij het vorige kampioenschap van ’t Negende hun eerste melktandjes verloren, bleek dus twintig jaar later deze mix van ervaren rotten en jonge honden het ideale recept voor het kampioenschap te zijn.

De wedstrijd zelf werd gekenmerkt door alles wat er bij een kampioenswedstrijd behoort te zijn. De schaal werd vroegtijdig door een bondsofficial op de parkeerplaats van de club gepresenteerd, er waren vlaggendragers bij de opkomstceremonie, vuurwerk, muziek en een uitzinnig publiek. Een honderdtal supporters schreeuwde luidkeels ’t Negende nog eenmaal naar de overwinning om het eremetaal veilig te stellen.

In de eerste helft waren er voldoende kansen voor ’t Negende om de voorsprong in deze wedstrijd te pakken, maar verzuimden de mannen van coach Boschker om vroegtijdig alle onzekerheid voor een eventuele titel weg te nemen. Gelukkig werd in de tweede helft dan toch eindelijk de ban gebroken door topscoorder Jip Sterenborg (zie kader). Glenn Lansink en Jurian Koopman zorgden uiteindelijk nog voor de 2-0 en 3-0 waarna de buit binnen was. Na 90 minuten spelen barstte het feest los op het hoofdveld.

Op het veld werd de huldiging met schaal in gang gezet. Als kers op de taart vloog er zelfs nog een vliegtuigje over met de tekst ‘citroen, citroen x Longa’30 9’. Dit vliegtuigje zou later die dag langs alle dorpen vliegen van onze tegenstanders. In het avondprogramma kon natuurlijk een volkszangertje niet ontbreken die ’t Negende meermaals deze avond kon overtuigen dat er een Engelbewaarder bestaat. Het bleef vervolgens nog tot de late uurtjes gezellig in het plaatselijke dorpscafé en tevens sponsor de Kruup.