Home » Sport » Tweede WinterCup wedstrijd gewonnen door Remko Stöteler

Tweede WinterCup wedstrijd gewonnen door Remko Stöteler

621

Vis is nog niet massaal aanwezig in de Oude IJssel bij Eldrik.

Zondag 27 november is de tweede, uit een reeks van zes, wedstrijden gevist aan de Oude IJssel te Eldrik. In het verleden is er goed vis gevangen aan de Oude IJssel, dit keer zou het, afgaande aan de berichten van de afgelopen weken, een lastige opgave worden om de kater van de eerste wedstrijd weg te spoelen. De voorgaande weken werd er namelijk nauwelijks vis gevangen, wat hier de oorzaak van is blijft gissen maar volgens de regionale vissers heeft het te maken met de uitblijvende kou zodat de vis niet massaal naar het dieper gelegen deel van de Oude IJssel trekt.

Dit keer helaas twee afmeldingen en een deelnemer die niet is komen opdagen. Om 08:00 uur was bijna iedereen aanwezig en na een klein borreltje (dank je Theo) werd er geloot. De wedstrijdcommissie had de plekken mooi ruim uitgezet wat voor de deelnemers op de hogere nummers een mooie ochtend wandeling opleverde.

Na een uur van opbouwen klonk om 09:00 uur het beginsignaal en vonden de gevulde voerkorven hun weg naar de secuur gekozen stek. Het was mooi om te zien dat er op verschillende afstanden gevist werd. De een zat op een meter of twintig te vissen terwijl een ander koos voor dertig of veertig meter.

Er zat weinig trek in het water wat er voor zorgde dat het drijfvuil maar langzaam wegdreef. Met name op de hogere nummers was dit de eerste twee uur een spelbreker, je kon domweg niet lekker door vissen en er moest af en toe een schepnet aan te pas komen om wat van dat vuil weg te duwen of weg te scheppen. Maar ja, daar had iedereen last van.

Vrij snel was het Rob Beerten die een voorntje wist te vangen terwijl het bij de overige veertien deelnemers nog angstvallig stil bleef. Gelukkig voor de deelnemers werd er meer activiteit bespeurt dan de eerste wedstrijd in de Marshaven. Her en der werd er een visje, posjes en grondels, gevangen maar echt vrolijk werd je er niet van. Vissen in Vak B was het Remko Stöteler die een mooie voorn wist te vangen. Niet veel later wist hij ook nog een dikke brasem te landen waardoor hij de overwinning niet meer kon mislopen. Ook Theo Wayerdink en Henk Geurkink wisten een paar mooie vissen te landen. De overige deelnemers in vak B moesten het met een of meerdere kleine visjes doen.

Hoe anders was het in vak A, hier werd geen enkele grote vis gevangen. De vis zat er domweg niet, er werd zo nu en dan wel iets gezien wat op een beet leek, maar die waren zo minimaal dat je er niet goed op kon anticiperen. Zo nu en dan kwam er een posje, grondel of kleine voorn boven water maar dat was het dan ook wel. René Molenveld zocht het laatste uur van de wedstrijd het randje net achter de stenen op en ging met een loodje vissen i.p.v. een korfje en wist op deze manier toch nog een aantal voorntjes te vangen waardoor hij Vak A wist te winnen.

Uitslag 2e WinterCup wedstrijd
Vak A:
1. René Molenveld 345 gr 1 pnt.
2. Henk Migchielsen 85 gr. 2 pnt
3. Hennie Wildenborg 40 gr. 3 pnt

Vak B:
1. Remko Stöteler 2990 gr. 1 pnt.
2. Theo Wayerdink 995 gr. 2 pnt
3. Henk Geurkink 500 gr. 3 pnt

Stand na de 2e wedstrijd:
Vak A:
1. Remko Stöteler 3165 gr. 2 pnt.
2. René Molenveld 505 gr. 3 pnt
3. Theo Wayerdink 1110  gr. 5.pnt

De eerst volgende wedstrijd wordt gevist op zondag 11 december, de week voorafgaande aan de wedstrijd wordt bekend gemaakt waar we gaan vissen (komt ook in de agenda op www.visseningroenlo.nl te staan).

Kerstbingo
Ook dit jaar weer een kerstbingo met niemand minder dan ‘mister Bingo’ Guus te Molder. Guus zal deze avond naast het leiden van de kerstbingo ook weer zorgen voor de muzikale noot. De kerstbingo wordt gehouden op vrijdag 16 december in ons clubgebouw aan de Beltrumseweg 3a. Naast de altijd gezellige bingo is er tevens de gelegenheid om je op te geven voor een van de competities.

Oliebollenwedstrijd
Een week later dan de laatste GHV competitiewedstrijd, zondag 18 december, wordt de 4e editie van de Oliebollenwedstrijd gevist aan het beneden kanaal te Eefde. Op dit moment hebben we nog enkele vrije plekken. Mocht je nog mee willen doen, stuur dan een mail naar oliebollenwedstrijd@visseningroenlo.nl. het inschrijfgeld is €5,- en dan krijg je namens de GHV ook nog een lekker oliebol en een klein kruidenbittertje tegen de kou.

Vissen in de haven van Elburg
De haven van Elburg wordt door velen gezien als het Mekka voor liefhebbers van het wintervissen. Sinds jaar en dag organiseert de lokale vereniging (“hsv de Poepenkolk” ) op elke zaterdag in de maanden november tot en met maart wedstrijden die in no-time vol zitten, dat zegt genoeg. Ook wij als leden van de GHV mogen een keer gaan proeven aan het havenvissen in Elburg. Het bestuur heeft het namelijk voor elkaar gekregen om een wedstrijdvergunning te bemachtigen. Op zondag 29 januari 2017 gaan we met maximaal 25 deelnemers een wedstrijd vissen aan deze mooie haven.

Wil jij hier aan meedoen en ben je lid van de GHV Groenlo, geef je dan op bij Henk Geurkink (henk_g@visseningroenlo.nl).