Home » Sport » Wedstrijdverslag E1 HV Grol

GROENLO – Afgelopen zondag speelde de meiden van HV Grol E1 de eerste officiële wedstrijd van het seizoen in Arnhem tegen AES E2. Iedereen had er zin, de trainingspakken mochten aan en ze hadden genoeg speelsters om die eerste wedstrijd op een groot veld te kunnen spelen. Helaas waren er wat navigatie problemen waardoor twee auto’s heel veel van Arnhem hebben gezien, maar daardoor helaas pas binnen kwamen toen de wedstrijd net startte. Nog nooit heeft een team zich zo snel omgekleed! De eerste helft begon dus, begrijpelijk, vrij rommelig. De ballen kwamen erg vaak in de handen van de tegenstander. Het team van AES E2 wist hier goed gebruik van te maken. Met een ruststand van 8-0 voor AES werden de meiden opgepept en waren ze zich bewust van wat er beter moest in de tweede helft. Kijken naar elkaar, contact maken en niet achter een “blauwe” gaan staan.

In de tweede helft werd er in de verdediging steeds beter gekeken waar de bal was, er werden zelfs ballen tussen uitgepakt als ze naar voren gingen en ze speelden veel beter samen. Er werd goed gekeept en er werd zelfs een break-out gelopen. De meiden van HV Grol kregen nu maar vier goals tegen, maar nog leuker was dat ze zelf ook vier goals wisten te scoren! Alle vier goals werden ook nog eens heel mooi aangespeeld door een andere teamgenoot. De eindstand was dus 12-4 voor AES, wat erg jammer was, maar dit liet het team wel zien waar ze nog aan moeten werken. De komende weken gaan zij flink oefenen op kijken waar de keeper staat, goed verdelen over het veld en de handbalregels. Volgende week zondag spelen de meiden van HV Grol E1 in Groenlo om 10:00 uur onze volgende wedstrijd. Komt u ons aanmoedigen?