Zeer geslaagde MTB Tocht


LICHTENVOORDE – Zondag 10 april werd de uitgestelde MTB tocht: Porskamp installatie techniek MTB tocht verreden. De keuze uit 3 afstanden te weten 30/40 en 50 km zorgde ervoor dat iedere deelnemer op eigen niveau een voor hem/haar geschikte tocht kon fietsen. Er verscheen dan ook een gemêleerd gezelschap aan de start: Ervaren, getrainde MTB-ers, beginners, recreanten en vaders/moeders met kinderen. Deelnemers kwamen uit niet alleen uit de Achterhoek, maar ook uit bv. Apeldoorn, Zeewolde en Brabant. De vele positieve reacties op de organisatie, verzorging en de route, en ruim 400 deelnemers zorgen ervoor dat de organisatie terugkijkt op een zeer geslaagde tocht.

Het redelijk droge weer en de wind in de laatste week, had er voor gezorgd dat de route goed begaanbaar was, en snel verreden kom worden. De weersomstandigheden waren ideaal om lekker door de bossen en singletracks te rossen. Dit in combinatie met het “spookbos”, het circuit in de Schans en de doorgang door 3 koeienstallen zorgde voor een verassende, uitdagende route.

Door medewerking van veel landeigenaren en boeren werd een aantrekkelijke, onverwachte route aangeboden. Ruim 20 km aan privéterrein dat normaal niet toegankelijk is. Zonder medewerking van deze landeigenaren is het voor wielerclubs onmogelijk dit soort tochten te organiseren. Een dringend verzoek is dan ook om de routes niet nog eens na te fietsen, zodat ook in de toekomst dit soort tochten aangeboden kunnen worden.

Foto’s van deze tocht zijn te vinden op de website www.keitrappers.nl. De volgende MTB tocht is op vrijdagavond 17 juni en gaat deze keer richting Zieuwent, Halle en de Vennebulten. Op zondag 19 juni is er een wegtocht van 100 km.