24 april 2024
Home » Vorden » Bijeenkomst over gevolgen na brand in Vorden

Bijeenkomst over gevolgen na brand in Vorden

464

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

VORDEN – Gisteren was er een grote brand bij twee bedrijven aan de Handelsweg 3 en 5 op het bedrijventerrein in Vorden. Daarbij ontstond veel rookvorming en zijn roet- en/of asbestdeeltjes vrijgekomen.

Er is sprake van twee soorten effectgebied (zie de kaart in de bijlage).
Oranje gebied: bewoners en ondernemers in dit gebied kunnen op dit moment hun pand niet betreden. Woensdag 22 mei vroeg in de ochtend wordt gestart met opruimen.
Groen gebied: In dit gebied is geen asbest aangetroffen. Wel zijn roetdeeltjes neergekomen. Dit levert geen direct gevaar op. Wij adviseren inwoners en ondernemers in dit gebied:
vee en hobbydieren voorlopig binnen te houden
geen gewassen uit de tuin waar zichtbare roetdeeltjes op zitten te eten
groenten of fruit te schillen of te pellen
gewassen uit kassen waarvan de ramen dicht stonden kunnen gewoon worden gegeten
weilanden en tuinen op grote brokken verbrandingsresten te controleren
zichtbare brokstukken te laten liggen

Bijeenkomst voor betrokkenen
Op 22 mei om 11 uur organiseert de gemeente voor betrokkenen en geïnteresseerden een bijeenkomst in het Kulturhus in Vorden. Zij worden dan geïnformeerd over de situatie in beide gebieden. Inwoners met vragen kunnen bellen met de gemeente via tel. (0575) 75 02 50 of kijken op www.bronckhorst.nl/brandvorden.

Burgemeester Marianne Besselink: “Vorden is vanmiddag opgeschrikt door een grote brand met veel rook. Wij begrijpen dat dit impact heeft op de betrokken bewoners en bedrijven. Morgen tijdens de bijeenkomst proberen we zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de situatie en wat dit voor hen betekent.”