Home » Winterswijk » Nieuw Natuurgebied Gecreëerd in Winterswijk

Nieuw Natuurgebied Gecreëerd in Winterswijk

1011

WINTERSWIJK – Afgelopen vrijdag 24 mei werd in Winterswijk een nieuw stuk natuur feestelijk geopend met de onthulling van een informatiebord aan de Klandermansweg. Dit project is het resultaat van een samenwerking tussen ProRail, ontwerpbureau Bureau Ger en de gemeente Winterswijk, die gezamenlijk de veiligheid en biodiversiteit in de regio hebben verbeterd.

De realisatie van dit nieuwe natuurgebied begon met de sluiting van een overweg, waarbij ProRail in samenwerking met de gemeente en lokale belangengroepen zocht naar manieren om de bereikbaarheid te waarborgen. Dit resulteerde in de aankoop van een stuk grond door ProRail en de aanleg van een nieuwe verbindingsweg, waardoor een deel van het land tussen deze weg en het spoor kon worden teruggegeven aan de natuur.

Wethouder Fleuren van de gemeente Winterswijk benadrukte het belang van dit project: “We zijn trots op ons mooie Winterswijkse Nationale Landschap. Dat ProRail het initiatief nam om dit terrein in te richten passend bij het naastgelegen Natura 2000-gebied, juichen we van harte toe. Onze kennis en expertise hebben we graag ingezet om deze prachtige nieuwe toevoeging aan ons landschap mogelijk te maken.”

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Midzomerwandeling in Groenlo

Zaterdag 22 juni 2024 wordt de Midzomerwandeling georganiseerd in Groenlo. Deze wandeltocht is 6 kilometer en deelname is gratis. Start: Brouwersnös Eibergseweg 1 Groenlo. Starttijd: Tussen 19.30 uur en 20.30 uur.