Home » Winterswijk » Nieuwe exposities in het SKB

WINTERSWIJK – Iedere twee maanden wisselen de exposities in de gangen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

Centrale gang
In de centrale gang exposeert Anita Woestenenk haar kleurrijke schilderijen. Anita is autodidact en schildert het liefst op sloothout. “Duurzaam, maar ook omdat het hout zelf zijn eigen verhaal toevoegt,” aldus Anita. Het werken op hout brengt haar tot rust, maakt de wereld op dat moment zo klein als het paneel en haarzelf. “Voor mij is het het mooiste als degene die het schilderij uiteindelijk ophangt, hierin ook een eigen werkelijkheid kan creëren.”

Poligangen
In poligang 2b exposeert Rowena Peters. Ze komt uit Vorden en heeft al eerder in het ziekenhuis geëxposeerd. Rowena heeft een grote passie voor schilderen en kunst. Haar stijl beweegt zich tussen realisme en het abstractere werk met paletmes. In haar werk is de liefde voor mens en dier te zien.

In de poligangen 3 en 8 hangen schilderijen van Ria Wiendels. Momenteel werkt ze voornamelijk met acryl en past ze verschillende technieken toe. Ria heeft in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkeld. Ze maakt voornamelijk abstracte schilderijen waarbij ze de kleur kiest op basis van haar gevoel. Inspiratie haalt ze uit alledaagse dingen: de skyline van een vakantiestad, een bomenrand in de zon.

Vitrines
De vitrines in de centrale gang zijn respectievelijk ingericht leden van Galerie Wij uit Groenlo.

De exposities zijn tot 7 september te bezichtigen in de gangen van het SKB. U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen.