Foto’s Vrije slag door Grolle


Gepubliceerd op

GROENLO – Zaterdagmiddag 25 juni werd de tweede editie van de ‘Vrije slag door Grolle’ gehouden. Dit zwemfestijn door het 17de eeuwse verdedigingsbolwerk van Groenlo bestond uit vier zwemafstanden. Twee keer de gracht rond is 4.6 kilometer en deze nieuwe afstand was voor geoefende zwemmers. 350 meter zwemmen voor kinderen, 1.500 meter en 2.300 meter.

De gracht bij de Boompjeswal was het startpunt. Hier werden in de ochtend door vrijwilligers onder andere hottubs, een warmwaterzwembad en springkussen opgebouwd. Om half drie mochten deelnemers op de 4.600 meter als eerste starten. Het startschot werd gegeven door burgemeester Annette Bronsvoort.

Spreekstalmeester Kees Porskamp haalde de deelnemers binnen. “Hoe ging het?”, vroeg Kees aan de deelnemers die hun opgegeven afstand hadden voltooid. “Het was wel zwaar, maar volgend jaar ben ik er weer bij”, vertelde een deelnemer. “Dan laten we het water nog even in de gracht”, antwoordde Kees.

Desondanks de regen was er veel belangstelling.

Klaus Sluter uit Ellewick (D) won de 2.300 meter. Hij deed dit net onder de 30 minuten. De nieuwe afstand 4.600 meter werd gewonnen door Koen Sterenborg uit Lichtenvoorde. Hij won vorige jaar ook de eerste editie op de afstand 2.300 meter.

uitslag-2300-mtr.pdf
uitslag-4600-mtr.pdf
uitslag-1500-mtr.pdf
uitslag-350-mtr.pdf