Leerlingen Obs ’t Palet bakken pannenkoeken voor de bewoners van de Molenberg!


GROENLO – Stapels pannenkoek bakten leerlingen van basisschool ‘ t Palet voor oma’s en opa ’s in de Molenberg in Groenlo. Twaalf leerlingen van de school mochten dat doen bij het dagcentrum van Marga Klompé in De Molenberg. De anderen kregen op school een heerlijke pannenkoek en een toetje.

Het was vrijdag 16 maart Nationale Pannenkoekdag. Het heeft als doel jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en samen een leuke dag te hebben. En dat werd het.

Vorig jaar hebben de leerlingen van Obs ’t Palet ook pannenkoeken gebakken voor de bewoners van de Molenberg. Het blijft mooi en vertederend om te zien hoe de leerlingen en de ouderen met elkaar omgaan tijdens het bakken en eten. Er ontstaan de mooiste gesprekken en tegelijkertijd zijn zowel de leerlingen als de ouderen erg zorgzaam voor elkaar. Het was wederom een geslaagde dag.

Nationale Pannenkoekdag werd mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Zij zorgen ervoor dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekmaal voor ouderen: van pannen en pannenkoekenmeel tot koksmutsen, tafelkleden en servetten. De Emté in Groenlo sponsorde de melk en trakteerde op een toetje.

Gepubliceerd op