Ludgerwandeling in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Ruim 130 wandelaars genoten van de route en het prachtige wandelweer. In een sfeervol aangeklede kerk opende wethouder Marieke Frank de wandeling en van pastor Ronald den Hartog ontvingen de aanwezigen de zegen.

Tussen 13.00 en 14.00 luidden de klokken en vertrokken de wandelaars  door de  Sint Bonifatiuskerk richting de Mariakapel aan de Nieuwendijk. Alle deelnemers kregen een kaarsje die door velen  in één van de kapellen werd aangestoken. De meeste lichtjes brandden bij, de voor velen wat onbekendere, Fatimakapel, verborgen in het Jochembos.

Het thema Maria Lichtmis  werd ook door niet katholieke wandelaars als bijzonder ervaren. Bij restaurant Skik & zo kon men kiezen om de route van 6 of 12 km te volgen. Tussen de zon, wind en sneeuwvlokken door, langs het kruisbeeld aan de Boschlaan, kwamen de eerste wandelaars rond 14.30 binnen op de markt. De laatste deelneemster schoof om 17.00 uur aan bij restaurant de Leeuw voor een kop soep.

De organisatie dankt de sponsoren, samenwerkende partners en vrijwilligers en heeft al ideeën om volgend jaar weer een bijzondere wandeling uit te zetten.
    Geef een reactie.

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.