‘112 daar pak je boeven mee’


Gepubliceerd op

OOST GELRE – De oprichtsters Nicole Kaak en Rianne Emaus van de Whatsappgroep ‘Veilig Groenlo’ waren door de gemeente en politie uitgenodigd voor een update over onder andere de woninginbraken, eventuele oorzaken en natuurlijk de werking van de Whatsapp welke in Groenlo actief is.

Op 21 februari start de politie een nieuwe actie waarbij de inwoners van Oost Gelre betrokken worden. Tijdens de evaluatie werd duidelijk dat de grens om 112 te bellen bij een verdachte situatie voor ‘sommige’ inwoners nog altijd een beetje hoog ligt.

De slogan ‘112 daar pak je boeven mee’ wordt dus opnieuw aangevlogen. Als iemand een onderbuikgevoel heeft waarbij iets in zijn omgeving niet klopt dan is dat meestal juist. 112 bellen is dan de beste optie want dan kan de politie poolshoogte gaan nemen. Vervolgens treedt de app in volle werking en rijdt de politie al richting melding.

De woninginbraken lopen terug, maar het moet nog minder. Nicole en Rianne gaan hier via hun Facebook-kanaal extra aandacht aan besteden terwijl de politie bij de mensen langsgaat. De app ‘Veilig Groenlo’ zit inmiddels op zo’n 800 actieve leden en groeit nog steeds door. We zijn trots op onze inwoners want ‘als’ de app afgaat, lopen de boeven in de fuik en wordt de veiligheid van de inwoners vergroot.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.