Bijzonder tegelkunstwerk zwembad onthuld


LICHTENVOORDE – Zaterdag is een kunstwerk in tegels op de achterwand in zwembad ’t Meekenesch onthuld. Het kunstwerk is gemaakt door Edwin Harbers van Artiles. Wethouder Jos Hoenderboom verrichtte de openingshandeling door op een knop te drukken waardoor een afdekzeil zich oprolde boven het kunstwerk.

De complete achterwand is door middel van tegels voorzien van een afbeelding van een zwemmer die in een vlinderslag komt aanzwemmen. Het ontwerp is het winnende idee van Edwin Harbers, nadat het stichtingsbestuur vorig jaar een wedstrijd uitschreef. Voor de realisatie heeft hij de steun gekregen van kunstenaar Paul Wieggers. Beiden zijn geen onbekenden in het circuit van het Lichtenvoordse bloemencorso. Met hulp van vrijwilligers, ‘de klusjesmannen’, werd de nooduitgang verplaatst om zo een complete wand te verkrijgen voor het ontwerp. Bestuurslid Miranda Sevenich: “We hadden een potje verf begroot, maar omdat we dit zo uniek en mooi vonden, hebben we gezocht naar een potje om de materialen te kunnen betalen.”

En die kreeg het zwembad van de gemeente Oost Gelre. Wethouder Jos Hoenderboom: “Ik vind het een eer hier te mogen staan. We hebben het zwembad vanwege bezuinigingen afgestoten, maar vrijwilligers maken het mogelijk dat het zwembad beschikbaar blijft. Dit is een prestatie van formaat. In Lichtenvoorde praten we weer over ‘ons zwembad’.”

Gepubliceerd op