Jaarlijkse fietsverkeersexamen basisscholen


GROENLO – Op dinsdag 16 mei werd in Groenlo het praktische fietsverkeerexamen van leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen afgenomen.

Het vertrek van dit jaarlijkse fietsexamen van Veilig Verkeer Nederland vond plaats vanaf de parkeerplaats bij “sportpark Den Elshof”. De dag werd georganiseerd door verkeersouders en vrijwilligers uit Groenlo en Lichtenvoorde van de basisscholen.

Voordat de leerlingen aan het examen mee mochten doen, werd de fiets gekeurd. De fietsen werden onder andere gecontroleerd op aanwezige reflectoren, remmen en fietsbel. Daarna moesten de leerlingen een route van ongeveer 5 kilometer fietsen. De leerling die het verkeersexamen fietste was goed herkenbaar met een veilheidsvest.

Op deze route waren posten opgesteld die bemand werden door ouders en vrijwilligers. Zij keken of de kinderen, die over het algemeen in groepjes van twee fietsten, zich goed aan de (verkeers)-regels hielden. Soms werden de leerlingen bijgestaan door de politie op fiets. Zij fietsen dan het parcours samen met de leerlingen. Dit maakte het natuurlijk extra spannend.

Aan het verkeersexamen werd door 113 leerlingen deelgenomen.

Gepubliceerd op