26 april 2024
Home » Groenlo » Stichting ‘De Vrije Slag door Grolle’ opgericht

Stichting ‘De Vrije Slag door Grolle’ opgericht

261

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Maandag 13 april aan het eind van de middag werd op het kantoor van notaris Edwin Roerdink in Groenlo de nieuwe stichting ‘De Vrije Slag door Grolle’ opgericht met het plaatsen van een handtekening. Deze stichting is speciaal opgericht om op 27 juni het zwemevenement in de Grolse stadsgracht te kunnen organiseren.

Aan het roer van de nieuwe stichting staan: secretaris: Arjen Visser, 2e secretaris: Angelique Vrijdag, penningmeester: Klaas Hofstra en voorzitter: Denise van der Donk. De laatstgenoemde kwam met het idee tijdens de midwinterhoornwandeltocht. “Het idee ontstond toen ik langs de (toen nog deels) vernieuwde gracht liep. Ik zwem zelf regelmatig in open water en vind de Grolse gracht er nu ook zeer geschikt en uniek voor”, vertelde Denise van der Donk. Het idee werd verder uitgewerkt tijdens de 1e bijeenkomst bij BS22 in februari van dit jaar.

De zwemtocht vind plaatst op 27 juni van 14.30 -17.00 uur. Voorafgaand zal de gemeente Oost Gelre een officiële openingshandeling verrichten (15.00 – 15.30 uur), waarna vervolgens van 15.30 – 17.00 uur het zwemevenement plaats zal vinden.

Er kunnen 4 verschillende afstanden gezwommen worden: 350 meter (kidsswim), 750 meter, 1500 meter en 1 ronde; 2,3 km. Start en Finish is nabij de nieuwe brug, Boompjeswal. Daar zal tevens een spinningmarathon plaatsvinden van 13.30 – 17.30 uur in samenwerking met sportschool Groenlo voor het doel stichting Chica.

Na het evenement start in de binnenstad het dansevenement ‘Dancing in the Street’.

Mensen kunnen zich al aanmelden via: ikkanhetaan@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt: 350 en 750 meter: 2,50 euro, 1500 en 2,3 km: 5,00 euro.

De enige spelbreker kan de blauwalg zijn. Deze komt vooral voor in stilstaand water en is vaak actief tijdens de warme zomerdagen. Inmiddels heeft Waterschap Rijn en IJssel bij de Maliebaan een signaleringsapparatuur laten plaatsen. Deze zorgt ervoor dat het Waterschap voortdurend op de hoogte wordt gehouden en kan dus bij de eerste signalen van blauwalg meteen reageren.