Vestingdagen doen het goed


Gepubliceerd op

GROENLO – Op zaterdag 22 oktober was er een culturele vestingdag in Groenlo en zondag de 23e stond er een historische dag op het stadsprogramma. Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotion en organisator van de Vestingdagen kijkt tevreden terug.

Afgelopen weekend waren de laatste twee vestingdagen van dit jaar. Er waren optredens van bijvoorbeeld de Leydse Kluchtencompagnie en theater Mest waar grote belangstelling voor was. Ook stichting Priekels was aanwezig. Kinderen konden daar brood bakken boven een kampvuur. Compagnie Onversaeght uit Bredevoort had een kampement op het plein van de Oude Calixtus opgezet. Tevens stonden er marktkramen waar verschillende ambachten werden uitgevoerd.

In totaal waren er dit jaar acht Culturele- en historische Vestingdagen in Groenlo. “In de mei- en herfstvakantie zien we toch wel flinke bezoekerspieken tijdens de Vestingdagen. We hadden bijvoorbeeld zaterdag 22 oktober de drukst bezochte Cultuur dag”, vertelt Mentink. Hij hoopt dat hij voor Groenlo ook volgend jaar weer deze dagen mag organiseren.

De culturele en historische dagen hadden het afgelopen jaar allemaal een thema. Zo waren er bijvoorbeeld ‘ambachtelijk Groenlo’, ‘Tachtig-jarige oorlog’ en ‘Kunstig Groenlo’.

Bezoekers konden speciaal voor deze dagen een Vestingdag passe-partout kopen. Met deze passe-partout konden bezienswaardigheden tegen een zeer gereduceerd bezocht worden.