Workshop midwinterhoorn maken


Gepubliceerd op

GROENLO – Het Doe Café Groenlo in Cultureel Centrum de Bron is in het najaar van 2015 gestart met een workshop “Midwinterhoorn maken en blazen”. Bart Arends heeft 4 deelnemers in 9 weken tijd een midwinterhoorn leren maken maar er ook op leren blazen. De deelnemers hebben ter afsluiting van de cursus hun midwinterhoorn evenals hun blaaskunsten kunnen tonen tijdens de Midwinterhoornwandeling in Groenlo op dinsdag 22 december jl. Zij hadden een prachtig plekje achter de stadsboerderij. Het enthousiasme van de deelnemers aan deze cursus was erg groot.

In het Doe Café Groenlo wordt spoedig een vervolg gegeven aan deze prachtige workshop. Er kan zelfs gekozen worden voor een uitgebreide en een verkorte cursus. De uitgebreide cursus start zaterdag 20 februari a.s. om 10.00 uur in het Cultureel Centrum de Bron en de verkorte cursus in september a.s. Voor een beschrijving van de cursus etc. zie www.debrongroenlo.nl/nieuws.

Uiteindelijk kunnen de kersverse Midwinterhoornblazers meedoen aan de inmiddels traditionele Midwinterhoornwandeling in december in Groenlo. Bij voorkeur wordt deze workshop gegeven op een dinsdag- of donderdagmorgen of –middag maar ook een woensdagmiddag of een avond zijn mogelijk. De cursusdagen en -tijden worden zoveel mogelijk op de wensen van de cursisten afgestemd. De cursus is inclusief materiaal, gebruik van gereedschap, blaasles en uiteindelijk gaat iedereen met een eigen midwinterhoorn naar huis waarop hij of zijn ook nog eens goed kan blazen.

Kosten € 20,00 per les inclusief materiaal, gebruik gereedschap en …… koffie.

Heb je interesse meld je dan spoedig aan via www.debrongroenlo.nl of bel naar 0544-462020 of 06-42497744. Bij minimaal 4 deelnemers kunnen we op zaterdag 20 februari a.s. starten.

 

Foto: PR
Foto: PR