Home » Sport » 850 starts op Jumping Lichtenvoorde

VRAGENDER – Het wedstrijdseizoen op Paardensportcentrum Lichtenvoorde is sinds een week in volle gang en honderden ruiters hebben al deelgenomen aan de eerste spring- en dressuurwedstrijden. Komend weekend vindt Jumping Lichtenvoorde plaats: vier dagen lang springsport met maar liefst 850 starts. Hoogtepunt is de 1.40m Grote Prijs op zaterdagavond, die elk indoorseizoen in Vragender drie keer georganiseerd wordt. Aanvang is 20.00 uur.

“We zijn nog maar net begonnen met het wedstrijdseizoen of we worden overspoeld met inschrijvingen. We hebben het inschrijven op tijd stopgezet voor komend weekend omdat het anders te lange dagen worden voor de officials en vrijwilligers. Ruiters komen graag van heinde en ver naar Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Je kan natuurlijk ontzettend fijne parcoursen rijden in de grote hal en op een goede bodem. Afgelopen weekend zei een topruiter nog tegen me: ‘Al is al het randgebeuren nog zo top voor elkaar, als een concours geen goede bodem heeft ga je nooit met een goed gevoel naar huis’”, vertelt Wendy Scholten namens Paardensportcentrum Lichtenvoorde.

Ondertussen wordt er buiten hard gewerkt aan de nieuwe buitenpiste, waar vanaf 1 april op gereden kan worden. De zandbodems en omheiningen zijn klaar, nu de aankleding waaronder het terras en verhoogde wallen rondom de piste. “Tot nu toe organiseerde PSC Lichtenvoorde alleen in het winterseizoen van oktober tot en met maart evenementen, maar in 2017 kunnen we voor het eerst ook in het buitenseizoen wedstrijden organiseren.”

Voor komende maanden staan er mooie wedstrijden op het programma. Highlights zijn de N.T.S. Pony Jumping van 21 tot en met 23 oktober en het internationaal springconcours Jumping de Achterhoek van 1 tot en met 11 december. Jumping Lichtenvoorde begint donderdag 6 oktober om 12.00 uur met de klasse M, gevolgd door het Z en ZZ. Op vrijdag zijn vanaf 12.00 uur de klassen BB, B en L. Op zaterdag begint het programma om 8.00 uur met de klassen L tot en met 1.40m en de ponyruiters komen zondag vanaf 10.00 uur in de baan. De toegang is gratis.

Voor meer informatie www.psclichtenvoorde.nl