26 april 2024
Home » Combinatie’64 – HV Grol dames 1

Combinatie’64 – HV Grol dames 1

234

LOSSER/GROENLO – De dames van HV Grol reisden zaterdag naar Losser om daar te spelen tegen Combinatie’64 dat vorig seizoen nog in de hoofdklasse speelde. Na de, met name verdedigend, uitstekende wedstrijd van vorige week wilden de Grolse dames dit graag voorzetten. Ondanks dat HV Grol de score opende met het eerste doelpunt waren de doelpunten spaarzaam in deze wedstrijd, na een kwartier stond er een 1-3 score in het voordeel van HV Grol op het scorebord. Combinatie trok de stand weer gelijk, 3-3. Via gevarieerde aanvallen wist Grol hierna opnieuw toch drie keer te scoren. Ook de verdediging zat dicht en als er al een bal langs ging, stond daar keepster Pascalle, die over de gehele wedstrijd ook nog eens 3 strafworpen stopte! Combinatie wist de bal er toch nog één keer in te gooien voor de rust, 4-6.

In de rust staken de dames van Grol de koppen bij elkaar en kwamen tot de conclusie dat er vandaag een goed resultaat in moest kunnen zitten. Geconcentreerd blijven spelen (verdedigen), van daaruit snel de aanval zoeken waar het kan en die aanvallen goed uitspelen, was het devies. Verdedigend ging dat prima , Combinatie had hier moeite mee en met diens afstandsschoten stond het vizier vaak te hoog waardoor ballen over het doel gingen. HV Grol kwam goed uit de startblokken na rust en scoorde drie keer terwijl Combinatie één keer scoorde, 5-9 stond er op het scorebord. Een mooie voorsprong maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, daar dacht Combinatie hetzelfde over, ook zij zetten alles op alles om weer omhoog te klimmen op het scorebord. Drie keer op rij scoorde de thuisploeg, 8-9. Aanvallend had HV Grol het in deze fase lastig, toch wist het op een belangrijk moment te scoren, 8-10. Combinatie scoorde de aansluitingstreffer 9-10. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Verdedigend hadden de dames van Grol de zaakjes goed op orde en aanvallend ging het team uit Groenlo beter spelen, mede omdat Combinatie risico’s ging nemen door bijvoorbeeld open te verdedigen, dit pakte de Grolse dames goed op en de geboden ruimte werd goed benut, van 9-10 werd het 9-13en dit was de beslissende tik die HV Grol uitdeelde. In de slotfase scoorden beide teams nog maar de zege kwam niet meer in gevaar. Een knappe overwinning en twee belangrijke punten werden mee naar Grolle genomen met een eindstand van 11-14, na de trouwe supporters te hebben bedankt voor hun steun.