Erix laat punt liggen in Hoogeveeen


LICHTENVOORDE/HOOGEVEEN – Nadat zaterdag koploper UDI de uitwedstrijd tegen Artemis had verloren, wisten de handbalheren van Erix dat men op slechts twee punten zou kunnen komen. Daarvoor moest er dan gewonnen worden in Hoogeveen van laagvlieger Kwiek dat momenteel de laatste plaats op de ranglijst inneemt. Maar winnen van laag geklasseerde teams is voor Erix meestal een moeilijk opgave.

Daar kwam nog bij dat men niet kon beschikken over Stijn van Zutphen die op de laatste training voor de wedstrijd met een enkelblessure moest afhaken. Omdat ook Marco Rötter door meerdere blessures het hele seizoen al moet missen, is de keuze voor coach John Heinen beperkt vanwege de kleine selectie.

Het begin van de wedstrijd was nog wel voor Erix maar al snel kwam Kwiek op gelijke hoogte en nam zowaar een voorsprong van drie punten. Erix probeerde wel maar kreeg geen vat op de wedstrijd vooral omdat men veelvuldig balverlies leed en door snelle breaks weg gecounterd werd. Ook werden er te veel kansen gemist om het Kwiek er moeilijk te maken waardoor de achterstand opliep richting vier punten bij rust. De teams gingen dan ook richting kleedkamer met een ruststand van 16-12 in het voordeel van de gastheren.

Coach John Heinen en assistent-coach Martijn Woeltjes probeerden in de rust de ploeg weer op het juiste spoor te zetten want verlies tegen deze tegenstander zou toch wel erg zuur zijn. Erix leek als herboren uit de kleedkamer te komen want men pakte de wedstrijd direct in handen en wist veelvuldig te scoren zonder Kwiek de kans te geven dit ook te doen.

De achterstand van vier punten bij rust, werd in korte tijd omgezet in een voorsprong van twee. Zes keer op rij scoorde Erix zonder tegendoelpunt te moeten incasseren.

Erix leek over het team uit Hoogeveen heen te walsen. Leek, want net als in de eerste helft begon Erix weer afspeelfouten te maken. Ook vergat men open doelkansen te benutten en gaf zo Kwiek het idee dat er toch nog iets te halen was. De ploeg uit Hoogeveen pakte een voorsprong van twee punten en omdat Erix maar fouten bleef maken, kwam men ook niet meer dichterbij dan één punt. Met nog minder dan vijf minuten op de klok keek Erix zelfs tegen een achterstand aan van drie punten. Een slotoffensief van Erix bracht beide ploegen toch nog op een gelijke stand van 25-25. Bij deze gelijkmaker van Dirk Berentsen kwam hij ongelukkig terecht en moest met een knieblessure richting de kant. Door balverlies van Kwiek leek de laatste aanval voor Erix maar opnieuw door dom balverlies aan Erix zijde kon Kwiek door een snelle break weer op voorsprong te komen. Met nog minder dan 20 seconden op de klok kon Erix alleen nog maar gelijke hoogte komen en door een ultieme poging wist Leon Hulzink met een prachtige lob uit de hoek de gelijkmaker nog op het scorebord te zetten. Ondanks dat Erix in de slotfase nog een punt wist mee te nemen uit Hoogeveen was men vooral teleurgesteld omdat hier eigenlijk een punt verloren werd en de achterstand op de koplopers niet twee maar drie punten is.

Zondag 17 Februari om 15.50 uur moet Erix in Arnhem op bezoek bij koploper UDI.

Af te wachten is of de geblesseerde spelers Berentsen en van Zutphen voldoen hersteld zijn om mee te doen aan deze belangrijke wedstrijd. Mocht dit niet het geval zijn, dan is Erix door de kleine selectie bij voorbaat kansloos tegen deze sterke ploeg uit Arnhem.

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.