Zinderend duel verdiende geen nare bijsmaak

142

Onverdiende nederlaag tegen koploper Bon Boys

Met de gedachte dat na een voetbalweek met knotsgekke uitslagen er veel mogelijk kan zijn op de groene grasmat, toog de 1ste selectie van de s.v. Grol richting Haaksbergen om de degens met koploper Bon Boys te kruisen. Vooraf had het team van scheidend trainer Burghout niet de illusie dat de afstand op de ranglijst met de lijstaanvoerder zo maar een twee drie te overbruggen kon zijn, maar een goed resultaat zou een prima opmaat kunnen betekenen voor het vervolg van de competitie. Niets is vooraf onmogelijk zoals bleek in de kraker tussen Barcelona en PSG. Hoewel er gerust een aantekening in de kantlijn geplaatst mag worden dat voor de onverwachte einduitslag kennelijk een paar misselijkmakende fopduiken en arbitrale dwalingen noodzakelijk waren. Wat kan sport soms oneerlijk beïnvloed worden, maar dit vooraf.

Grol kwam explosief uit de startblokken en een beetje fortuin had het zo maar binnen luttele seconden de leiding kunnen nemen, ware het niet dat Michel Kamphuis het zijnet trof. Het sein voor een leuke en attractieve opening van de wedstrijd, waarin de thuisploeg zich snel herpakte. Reeds in de 8e min. kreeg de thuisploeg een vrije trap rand 16 meter.

Koen ter Hogt ontfermde zich hierover en wist met een fraaie krul in de bovenhoek keeper Wessel Baarslag kansloos te laten, 1-0. Slechts drie minuten later wist Michel Kamphuis met een perfecte kopbal uit een corner van Johan Houben de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1.  Grol leek na de openingstreffer enigszins aangeslagen, maar dit veranderde na de score van Michel. Er ontwikkelde zich een leuke pot voetbal, met acties en kansjes over en weer.

Tot voor de bijna fatale 30ste minuut. Voorafgaande aan de penalty die de warrig leidende referee Dinkela toekende, ranselde keper Baarslag nog een kopstoot van Martijn Richters uit de bovenhoek. De bal bleef niettemin in de zestien en in de scrimmage veroorzaakte Quint Kristen wegens vermeend hands een strafschop. Milan Bultman wist hier wel raad mee, 2-1. De gastheren verhoogden de druk door er nog een tandje bij te zetten, waardoor het spel van Grol onrustiger werd. Stein Vrieze dwong de Grol goalie tot een uiterste inspanning om niet al voor de thee met grotere cijfers te moeten rusten. In de blessuretijd van acht minuten voor de rust kopte Wouter Rexwinkel nog op de deklat.

Hoewel de tweede helft een rommeliger karakter had, toonde de Haaksbergse equipe dat zij niet voor niets de ranglijst aanvoeren. Fysiek in de duels en men wist elkaar beter te vinden. Toch was Grol niet kansloos omdat het onder de druk uit kon voetballen, zeker nadat trainer Burghout een extra frontsoldaat, Jordy Oonk, bracht en achter een op een ging spelen. Reden voor Bon Boys om meer de lange bal te hanteren. Onderwijl wist keeper Baarslag met uistekende reddingen een steentje aan deze tactiek van zijn coach bij te dragen.

In de 85ste minuut plaatste de inmiddels ingebrachte Leon Scholten een dijk van een pass op Rexwinkel van waaruit een dito voorzet Mathijs Warnar de gelijkmaker wist te scoren, 2-2. Daarmee was de koek nog niet op. Slechts vier minuten later trof de scheidsrechter een twijfelachtige beslissing om op advies van zijn assistent-scheidsrechter een Grol treffer af te keuren. Evenals de op grote afstand fluitende heer Dinkela was ook zijn linesman zelden of nimmer op exacte hoogte bij de waarnemingen. Ver in blessuretijd kreeg Tim Leusink een ferme elleboog tegen zijn strottenhoofd hetgeen ook de inwoner van Almelo ontging. Voor Tim betekende dit einde wedstrijd en een vervelende blessure.

Kennelijk genoot deze arbiter van het opkomende lenteweer, want ook nu paste hij zonder enige reden daartoe een ruime extra tijd van tien minuten toe. Op de valreep wist Martijn Schuur in de 10e minuut van de wederom extra tijd, de winnende treffer aan te tekenen. Een ontgoocheling, hoewel aan de actie vooraf een handsbal in het beruchte gebied de matige arbitrage andermaal ontging. Rest maar een conclusie dat sport soms oneerlijk beïnvloed wordt!!

Komende zondag 19 maart speelt Grol uit tegen FC Trias. Aanvang 14.00 uur. FC Trias is met een opmars bezig en staat nog maar zes punten achter Grol. Een belangrijk duel derhalve voor het team van Jeroen Burghout.