27 april 2024
Home » Groenlo » Grol 1 wint ruim in bekerwedstrijd

GROENLO – Het eerste team van Grol is glorieus winnaar geworden van de eerste bekerronde in de strijd om de KNVB-beker voor amateurs. In de poule met Ulftse Boy, KSV Vragender en Bredevoort behaalde de equipe van trainer/coach Sander Hoopman drie overwinningen op rij tegen achtereenvolgens Bredevoort 5-0, KSV 3-0 en Ulftse Boys 8-0. Derhalve drie gespeelde wedstrijden, goed voor negen wedstrijdpunten, die 16 gescoorde doelpunten opleverden en waarbij geen enkele tegengoal geïncasseerd hoefde te worden.

In de afgelopen zondag op het sportpark Den Elshof gespeelde wedstrijd tegen Ulftse Boys was Grol op alle fronten de betere ploeg en dat van meet af aan tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vincent Beunk uit Lichtenvoorde. Bij Grol mochten in deze wedstrijd enkele jeugdige talenten hun kunnen tonen. Zo kreeg doelverdediger Wessel Baarslag rust en mocht Nick Oude Luttikhuis de begeerde nul houden tegen een overigens machteloos Ulftse Boys. Daarnaast bleven Wouter Rexwinkel en Teun Pasman geblesseerd aan de kant. Dit alles had geen enkele invloed op het machtsvertoon van Grol, dat een gemakkelijke overwinning behaalde, zelfs eentje die veel hoger had kunnen uitvallen.

Nadat zich in de eerste vijf minuten van de wedstrijd reeds een ideale kopkans voordeed voor Luc Berentsen en evenzo een ideale schietkans voor Mart Zieverink, was het in negende minuut reeds raak. Een overtreding in het strafschopgebied op Max de Vries jr. werd bestraft met een strafschop, die door Michel Kamphuis vlekkeloos werd benut: 1-0. In de 17e minuut werd een misverstand tussen de goalie van Ulftse Boys en zijn verdediger afgestraft door Mathijs Warnar, hetgeen een 2-0 voorsprong betekende. Misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel in de 27e minuut van de eerste helft. Een magistrale voorzet van Eduardo De Sousa Cavalcante werd door aanvoerder en afgelopen zondag tevens veldheer Michel Kamphuis snoeihard ingekopt: 3-0, waarna in de 38e minuut van de eerste helft spits Mart Zieverink zijn doelpuntje meepikte door een voorzet van Michel Kamphuis binnen te koppen: 4-0. In de tweede helft waren het achtereenvolgens Jordy Oonk (5-0), andermaal Jordy Oonk (6-0), Michel Kamphuis (7-0) en Luc Berentsen (8-0), die het doelpuntenfestijn een compleet karakter gaven. Dit met de aantekening dat een 10-0 overwinning ook tot de mogelijkheden behoorde. Grol vond het daarentegen goed zo en kan niet alleen vanwege de royale overwinning, maar zeker vanwege het vertoonde veldspel terugblikken op een in alle opzichten nuttige wedstrijd in de aanloop naar de voetbalcompetitie 2018-2019.

Opstelling van Grol 1 tegen Ulftse Boys 1:
Keeper: Nick Oude Luttikhuis;
Achter: Myron Baten, Ramon Landewers, Mart Willemsen en Max de Views jr. (60e min. Doné Emaus);
Midden: Roel Bruins, Michel Kamphuis en Luc Berentsen;
Voor: Mathijs Warnar, Mart Zieverink (60e min. Jordy Oonk) en Eduardo De Sousa Cavalcante (46e min. Tycho Riteco).

De nieuwe competitie in de derde klasse C start zondag 23 september a.s. In verband met de viering van het 100-jarig bestaan van S.V. Grol komt Grol 1 dan nog niet in actie. De eerste wedstrijd van Grol in het nieuwe competitiejargon is gepland op zondag 30 september wanneer Grol in Velp aantreedt tegen VVO. De eerste thuiswedstrijd in competitieverband is vastgesteld op zondag 7 oktober. Dan komt Gendringen 1 op het sportpark Den Elshof op bezoek.

Maar deze week zal de hoofdmacht van Grol zich op alle mogelijke manieren laten zien en horen tijdens de verschillende activiteiten en festiviteiten in het kader van het 100-jarig bestaan van de sportvereniging Grol.