Home » Sport » Harrie Wiering winnaar Grote Prijs Jumping Lichtenvoorde

Harrie Wiering winnaar Grote Prijs Jumping Lichtenvoorde

153

VRAGENDER – Onder het toeziend oog van een paar honderd toeschouwers heeft Harrie Wiering zaterdagavond de 1.40m Grote Prijs van Jumping Lichtenvoorde gewonnen. Hij had Swanenberg IJzer Groep World Wide (v. Corland) gezadeld en had zich van tevoren alles behalve rijk gerekend. De bruine merrie die bekend staat om haar aparte karakter was de laatste tijd iets minder in vorm, maar daar was niets van te zien in de barrage met twaalf deelnemers.

Parcoursbouwer Jos Brinkman zorgde op Paardensportcentrum voor een mooie selectie in het veld van 53 starts. In de barrage kwamen de eerste ruiters al met een foutje de ring uit en was het Harrie Wiering die liet zien hoe het moest. Zijn merrie World Wide, die eind mei nog tweede in de internationale Grote Prijs van Outdoor Wierden werd, liet zich fantastisch rond rijden in 32,37 seconden. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al bekeken. De enige die in de buurt kwam, al was het met 1,5 seconde verschil, was laatste starter Julian Kraaij met de KWPN-hengst Amadeus (v. Guidam).

Lisa Everts werd knap derde met Archem B (v. Sam R), die in een dipje kwam en zijn vertrouwen weer terug kreeg doordat Lisa hem weer helemaal terugbracht naar de klasse B springen en daarna weer opbouwde. De twee foutloze ritten zijn een mooie beloning voor haar geduld en inzicht. Fabienne Roelofsen reed Castello (v. Clearway) naar de vierde prijs, voor Zoï Snels met de KWPN-hengst Quality Time TN (v. Quantum) die eveneens dubbel foutloos sprong.

Knap was ook de prestatie van Maud Roosendaal uit Heelweg. De Achterhoekse amazone reed de pas zevenjarige Don Johnny (v. Montender) met één foutje, gemaakt in de afsluitende driesprong, rond terwijl ze hem nog maar anderhalve week op stal heeft.

Harrie Wiering had van tevoren niet op een overwinning gerekend. “Wold Wide lijkt weer helemaal de oude te zijn. De laatste tijd gaf ze me een iets minder gevoel, ze moest er meer aan werken en vorige week in Mariënheem kreeg ik in de Grote Prijs van CSI Salland zelfs een stop op hindernis één. Ik zou hier eerst twee paarden starten, maar één viel af en toen heb ik me met World Wide nog naar voren laten plaatsten op de startlijst. Als ik een balk zou hebben, kon ik snel naar huis”, lacht Wiering die tegen 22.00 uur zijn prijs in ontvangst kon nemen.

Het vierdaagse Jumping Lichtenvoorde werd zondag afgesloten met ponysport. Het eerst volgende springconcours is op woensdag 21 oktober voor de paarden, gevolgd door de N.T.S. Pony Jumping van 23 tot en met 25 oktober.

Meer informatie: www.psclichtenvoorde.nl