Home » Beltrum » Eerste Donut Festival in de Achterhoek

Eerste Donut Festival in de Achterhoek

1663

BELTRUM – Op 8 juni vindt het eerste Donut Festival plaats in de Achterhoek. Het festival biedt muziek en vermaak, maar vooral ook diverse manieren om te leren en te ervaren over doughnut economics, burgerberaden, andere voedselbronnen, anders bouwen, andere zorg en educatie.

Het evenement zal plaatsvinden bij de Toltuin in Beltrum en is bedoeld om de hoop voor de toekomst en nieuwe zienswijzen te vieren. Het programma biedt een mix van internationale en nationale influencers, regionale pioniers en ervaringsdeskundigen die lezingen, workshops, theater, muziek en cabaret zullen verzorgen.

Het festival richt zich op nieuwe maatschappelijke en economische modellen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook leuk en boeiend. Het programma behandelt verschillende onderwerpen, waaronder de samenleving, het klimaat en duurzaamheid. Het doel is om andere keuzes te maken en kansen te benutten die het oude systeem niet kan bieden.

De organisatie werkt samen met basisscholen en Saxion voor een deel van de voorbereidingen en wil duurzaamheid centraal stellen tijdens het evenement. Zo wordt er ingezet op duurzaam reizen, wordt er gezorgd voor aanschuifmaaltijden om verspilling te voorkomen en wordt er geen wegwerpservice gebruikt. De organisatie wil afval voorkomen en gebruikt zelfs strobalen voor een van de podia die na het festival hergebruikt kunnen worden.

Op de website van het Donut Festival is meer informatie te vinden over het programma en de mogelijkheid om tickets te kopen. Er zijn zelfs solidariteitstickets beschikbaar die gesponsord worden door bedrijven zoals Elite BV in Neede, waarmee anderen gesteund worden die anders niet zo makkelijk een ticket zouden kunnen aanschaffen.

Het Donut Festival is een mooie gelegenheid om kennis te maken met doughnut economics en te ontdekken wat het kan betekenen voor de toekomst.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief via de website.

Agenda voor in de Achterhoek

Uw evenement in onze agenda! Evenement indienen