21 april 2024
Home » Borculo » ‘Living’ en ‘The Quiet Girl’ op witte doek in bibliotheken

‘Living’ en ‘The Quiet Girl’ op witte doek in bibliotheken

523

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

BORCULO / RUURLO – In februari vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo respectievelijk de films ‘Living’ (9 februari) en ‘The Quiet Girl’ (23 februari). Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

Living
In Borculo kozen de vrijwilligers van CINEbieb voor de film ‘Living’, die op vrijdagavond 9 februari om 20.00 uur te zien is.
Londen, 1953. Wanneer de op-en-top Britse kantoorklerk Mr Williams na dertig jaar trouwe, maar volstrekt nutteloze dienst van zijn arts te horen krijgt dat hij nog maar even te leven heeft, probeert hij wanhopig de verloren tijd in te halen. Om te ontdekken dat hij geen idee heeft hoe. Fraaie, ingehouden remake van de Japanse klassieker Ikiru (1952) van Akira Kurosawa door de Zuid-Afrikaanse filmmaker Oliver Hermanus (Skoonheid). Met fantastische hoofdrol van Bill Nighy, die Mr Williams (we horen nooit zijn voornaam) met precies de juiste mix van wanhoop en waardigheid speelt.
Regisseur: Oliver Hermanus
Cast: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe, Adrian Rawlins

The Quiet Girl
De vrijwilligers van CINEbieb Ruurlo vertonen in februari de film ‘The Quiet Girl’. De film is te zien op vrijdagavond 23 februari 2024, om 20.00 uur.
Het stille meisje uit de titel van dit prachtig ingetogen drama heet Caít, is tien jaar oud en komt uit een groot gezin. Het is 1981 en zoals destijds gebruikelijk in het streng-katholieke Ierland wordt Caít in de zomervakantie bij familie gestald. Bij Seán en Eibhlín is immers plek zat, want die hebben zelf geen kinderen. De komst van Caít heeft dan ook grote impact. Niet alleen op Seán en Eibhlín, maar vooral op de thuis emotioneel verwaarloosde Cáit, die voor het eerst echt gezien wordt. The Quiet Girl werd bij de Oscars genomineerd voor beste niet-Engelstalige film, want op een paar Engelse woorden na wordt er in de film alleen Iers gesproken. Gebaseerd op de roman Foster van de Ierse schrijver Claire Keegan.
Regisseur: Colm Bairéad
Cast: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch, Michael Patric, Kate Nic Chonaonaigh

Programma en kaarten reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete filmprogramma. Wil je het totale overzicht van alle films zien, dan kun je terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb.
Toegangskaarten voor de films zijn te koop op bovengenoemde website. De toegangsprijs is
€ 6,00 en is inclusief een drankje na afloop. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.