21 april 2024
Home » Bredevoort » Compagnie Onversaegt houdt weer haar jaarlijkse Piekenpoetsweekend.

Compagnie Onversaegt houdt weer haar jaarlijkse Piekenpoetsweekend.

2022

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

BREDEVOORT – In het weekend van 20 t/m 22 mei organiseert Compagnie Onversaegt uit Bredevoort weer haar jaarlijkse oefenweekend. Op het terrein aan de Grote Gracht aan de Bolwerkweg slaan naast de Compagnie ook een aantal andere re-enactmentgroepen hun tenten op zodat er een sfeervol 17e-eeuws kampement te bewonderen valt.

Naast het kampleven wordt er op zaterdag de inname van Bredevoort in 1572 door het geuzenleger onder leiding van Hendrik van den Bergh nagespeeld en demonstreren huurlingen gevechtshandelingen zoals die tijdens de 80-jarige oorlog plaatsvonden.

De inname begint om 13.30 met het afvuren van het grote kanon. Na de inname van Bredevoort worden er tot 14.45 demo’s van gevechtshandelingen gegeven op Het Zand. Daarbij wordt met musketten geschoten.

Op zondag worden in het kampement van 13.15 tot 13.45 kanonnen en musketten afgeschoten waarna er van 14.00 tot 15.00 weer een demo op Het Zand wordt gehouden.

Hoewel het weekend geen publieksevenement is, bent u als geïnteresseerde toeschouwer van harte welkom om een kijkje in het kampement te komen nemen en daar ook de demonstatie van het afvuren van de musketten en enkele kanonnen te aanschouwen. Daarbij wordt u wel verzocht om de aanwijzingen van de re-enacters op te volgen om de veiligheid van iedereen te waarborgen.