Home » Bredevoort » Foto21Bredevoort organiseert exclusieve zomerexposities

Foto21Bredevoort organiseert exclusieve zomerexposities

793

BREDEVOORT – Foto21Bredevoort, een kunstgalerie in de pittoreske stad Bredevoort, staat deze zomer bol van activiteiten. Van juni tot en met september zullen er twee exclusieve zomerexposities plaatsvinden, waarbij maar liefst 36 regionale kunstenaars betrokken zijn. De eerste expositie, getiteld ‘Breekijzer breekt uit 2.0’, opent op 10 juni.

‘Breekijzer breekt uit 2.0’ (10 juni – 13 augustus) is een tentoonstelling waarin zeventien kunstenaars van de groep Breekijzer hun recente vrije werk zullen presenteren. De diversiteit van de kunstwerken maakt de expositie aantrekkelijk voor kunstliefhebbers en biedt een inkijkje in de veelzijdigheid van dit collectief, waarbij ook Duitse kunstenaars betrokken zijn.

In de tweede expositieperiode, die loopt van 19 augustus tot 24 september, zal het werk van de OFC-groep te zien zijn. Voorheen had deze groep hun thuisbasis bij Foto21Bredevoort en nu keren ze terug naar hun oude vertrouwde plek voor een zomerexpositie. Hoewel fotografie de hoofdrol speelt in deze expositie, zullen ook andere disciplines aan bod komen.

Daarnaast zal het Bernarduspad vanaf 1 juli het decor zijn van een nieuwe foto-expositie, ook georganiseerd door de OFC-groep. Deze buitenexpositie, die het hele jaar door te bezichtigen is van zonsopgang tot zonsondergang, toont beelden die passen bij door de fotografen geselecteerde beginzinnen van boeken. Tot 28 juni is er nog werk te bewonderen met het thema “De eerste zin…”, waarna de focus zal verschuiven naar het nieuwe thema ‘PARK’.

Foto21Bredevoort nodigt kunstliefhebbers uit om deze zomer langs te komen en te genieten van deze boeiende zomerexposities. De galerie zal elke zaterdag en zondag geopend zijn van 12:00 tot 17:00 uur.

Bron(nen) & Afbeelding(en)