18 april 2024
Home » Gem. Bronckhorst » Gratis boom voor grondeigenaren buitengebied ‘Eén boom mot kun’n’

Gratis boom voor grondeigenaren buitengebied ‘Eén boom mot kun’n’

243

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

BRONCKHORST – Ook dit jaar kunnen grondeigenaren in het buitengebied van Bronckhorst een gratis boom krijgen onder het motto ‘Eén boom mot kun’n’. Bomen zijn belangrijk voor ons landschap, de biodiversiteit, het klimaat en onze leefomgeving. Grondeigenaren kunnen daar op deze manier een mooie bijdrage aan leveren.

De gemeente Bronckhorst en provincie Gelderland betalen de boom en Vereniging Bomenbelang en Agrarische Natuurvereniging ’t Onderholt Bomen zorgen voor de uitvoering van het project.

Markante bomen
In ons fraaie landschap zijn de afgelopen jaren verschillende vrijstaande bomen verloren gegaan. Juist zo’n enkele boom is waardevol voor vogels en insecten en maakt het landschap bijzonder. Met dit initiatief brengen we markante bomen zoals eiken, lindes en beuken terug in onze omgeving. Sinds de start van het project in 2015 zijn al ruim 400 bomen geplant.

De juiste boom op de juiste plek
In overleg wordt een boomsoort gekozen die past bij de lokale omstandigheden: bodemgesteldheid, waterhuishouding en het omringende landschap. De volgende boomsoorten zijn beschikbaar: winter- of zomereik, linde, beuk, kastanje, populier, walnoot, zwarte els, berk en vliegden. Fruitbomen worden niet verstrekt binnen dit project. Het is de bedoeling dat de bomen uiteindelijk uitgroeien tot vrijstaande bomen van monumentale omvang

Meer info en aanmelding
Aanmelden kan tot en met 31 oktober via het aanmeldformulier op de website van Bronckhorst: www.bronckhorst.nl/aanmeldeneenboom. Agrarische Natuurvereniging ’t Onderholt coördineert de actie en neemt contact met deelnemers op. Meer informatie, bijvoorbeeld over de voorwaarden, is te vinden op: www.bronckhorst.nl/eenboommotkunnen. Vereniging Bomenbelang adviseert over vragen over onderhoud en beheer van vrijstaande bomen. Zij zijn bereikbaar via e-mail bomenbelang@gmail.com of telefoonnummer (0575) 84 62 49.