Home » Doetinchem » Nieuwbouwproject De Kwekerij in Doetinchem wint PROVADA Inspiratie Award

Nieuwbouwproject De Kwekerij in Doetinchem wint PROVADA Inspiratie Award

881

PROVADA Inspiratie Award | Foto: PR

DOETINCHEM – Het nieuwbouwproject De Kwekerij in Doetinchem heeft de PROVADA Inspiratie Award 2024 gewonnen. De award werd toegekend aan gemeente Doetinchem, woningcorporatie Sité Woondiensten, en de ontwikkelaars BAM Wonen en Welling Bouw vanwege hun innovatieve aanpak op het gebied van duurzaamheid, natuurinclusiviteit, en een gevarieerd woningaanbod. De jury prees het lef van de uitvraag en de integrale aanpak van het project.

De prijsuitreiking vond plaats in de RAI in Amsterdam, waar Peter Schreuter, directeur PROVADA, de wisselbokaal overhandigde aan Nard Everdij, projectleider van De Kwekerij bij gemeente Doetinchem. Ook Maarten Strijdonk, directeur BAM Wonen, en Robin Ketelaar, strategisch Manager Wonen & Vastgoed bij Sité Woondiensten, waren aanwezig.

Wethouder Wonen Ingrid Lambregts van gemeente Doetinchem benadrukte het belang van samenwerking en innovatief bouwen. “De Kwekerij geldt als voorbeeld voor moderne woningbouw,” aldus Lambregts. Robin Ketelaar voegde toe: “De uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie, energie en huisvesting vereisen een nieuwe aanpak. We zijn trots dat dit innovatieve project beloond wordt met een award.”

Het plangebied Wijnbergen De Kwekerij kenmerkt zich door het behoud en de uitbreiding van bestaande beplantingen en de integratie van groene daken. Bij de woningbouw ligt de nadruk op circulaire en biobased materialen. Het project omvat 39 vrije kavels, 41 koopwoningen door BAM Wonen, 32 sociale huurwoningen door Sité Woondiensten en 18 koopwoningen door Welling Bouw in samenwerking met Piqet Development.

De Kwekerij is het eerste bouwproject in Nederland dat gebaseerd is op de criteria van ‘Het Nieuwe Normaal’ voor circulair bouwen, wat dit project tot een pionier maakt in duurzame en innovatieve woningbouw.