Home » Doetinchem » Scholieren van Houtkamp College actief als Jongerenadviseurs voor gemeente Doetinchem

Scholieren van Houtkamp College actief als Jongerenadviseurs voor gemeente Doetinchem

222

Leerlingen van het Houtkamp College | Foto: PR

DOETINCHEM – Leerlingen van het Houtkamp College hebben recentelijk gewerkt aan een herinrichtingsplan voor de oude locatie van het Slingeland Ziekenhuis, in opdracht van de gemeente Doetinchem en in samenwerking met IVN Natuureducatie. Met de verhuizing van het ziekenhuis is er ruimte voor een nieuwe inrichting. De scholieren hebben natuur, water en bodem centraal gesteld in hun plannen.

Op 5 juli presenteerden de leerlingen hun adviezen aan een jury, bestaande uit projectleider Nard Everdij en landschapsontwerper Cees-Jan de Rooi van de gemeente. De adviezen varieerden van een zwemvijver en een woongroep met moestuin tot een jongerencentrum. Drie plannen werden bekroond: een groene wijk met duurzame huizen (meest innovatief), het Herstelpark (meest uitvoerbaar), en een uitgebreide kinderboerderij met voedselbos en vlindertuin (meest creatief).

Cees-Jan de Rooi prees de inzet en creativiteit van de scholieren en benadrukte hun betrokkenheid bij de inrichting van hun leefomgeving. Het project maakt deel uit van het IVN Jongeren Adviesbureau, dat jongeren betrekt bij duurzame ontwikkeling en biodiversiteit in hun omgeving.