Home » Gemeente » Dorps- en Stadskamer Oost Gelre viert 1-jarig bestaan

Dorps- en Stadskamer Oost Gelre viert 1-jarig bestaan

250

Feestweek van start op 1 december

Op 1 december 2016 viert de Dorps- en Stadskamer Oost Gelre haar 1-jarig bestaan. Daarom organiseren bezoekers van de Dorps- en Stadskamer een feestweek met verschillende activiteiten op 1, 6 en 8 december.

Op 1 december vindt de feestelijke start van de feestweek en een veiling plaats in de Dorps- en Stadskamer. Op 6 en 8 december worden er verschillende workshops aangeboden bij de Dorpskamer in Lichtenvoorde. Door middel van deze workshops willen de bezoekers van de Dorps- en Stadskamer laten zien welke kennis en kwaliteiten ze in huis hebben, en nieuwe contacten opdoen. De workshops zijn voor toegankelijk voor inwoners van Oost Gelre.

Wat is de Dorps- en Stadskamer?
Simone Pastoors is coördinator van de Dorps- en Stadskamer in Oost Gelre en legt wat de Dorps- en Stadskamer is. “Het is een plek waar iedereen naar binnen kan lopen. Je mag er zelf je dagbesteding regelen, met ondersteuning waar nodig. Dit concept past heel erg bij de ideeën om de zorg te vernieuwen: hoe kan het nu anders, en beter?”

Zorg op maat
Simone vertelt verder: “We zien een groeiende vraag naar een plek als deze. We hebben hier geen beperking van dingen die we niet kunnen doen, omdat we geen vast aanbod hebben. We kijken naar de vraag van de bezoeker, en hoe we die kunnen beantwoorden. De bezoeker blijft daarbij zelf verantwoordelijk voor de invulling van de vraag. We helpen en ondersteunen, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk.”

Kijkje nemen bij Dorps- of Stadskamer? De Dorpskamer in Den Diek in Lichtenvoorde is geopend op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur en op donderdag van 9.00 – 12.00 uur. De Stadskamer in Groenlo bij BS22 is geopend op dinsdag van 9.00 – 12.00 uur en op donderdag van 13.00 – 16.00 uur. U kunt de Dorps- en Stadskamer ook volgen op Facebook: www.facebook.com/dorpsenstadskameroostgelre.nl.