16 april 2024
Home » Archief » Gratis gezondheidscheck voor 55+-ers in Bronckhorst

BRONCKHORST – Inwoners van Bronckhorst van 55 jaar en ouder hebben de mogelijkheid om hun gezondheid en fitheid gratis te laten testen. De combinatiefunctionarissen van de gemeente Bronckhorst hebben hiervoor drie data en locaties vastgesteld. De testen zullen uitgevoerd worden door een fysiotherapeut, een praktijkondersteuner van de huisarts en de beweegmakelaar van de gemeente.

De data en locaties zijn als volgt:

  • 20 september: IndoorSport, Vorden.
  • 21 september: De Kei, Steenderen.
  • 22 september: Hessenhal kantine, Hoog-Keppel. De sessies starten om 09.30 uur en eindigen rond 11.30 uur.

De aangeboden gezondheidscheck is onderverdeeld in drie categorieën:

  1. Een fitheidstest die zich richt op uithoudingsvermogen, lichaamskracht en algemene lichaamswaarden. Hierin zijn bloeddruk-, cholesterol- en glucosemetingen inbegrepen.
  2. Een valrisico test.
  3. Een evaluatie met de term “Positieve Gezondheid”, waarbij gekeken wordt naar de persoonlijke perceptie van gezondheid.

Deelnemers hebben de optie om onderdelen over te slaan, afhankelijk van hun voorkeur. Advies voor kleding is comfortabel en gemakkelijk; sportkleding is toegestaan, maar niet verplicht.

Registratie voor de gezondheidscheck is noodzakelijk en kan online: www.bronckhorst.nl/gezondheidscheck-55. Voor verdere informatie of vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met beweegmakelaar Lise Middelkoop via telefoonnummer (0575) 75 02 50 of via e-mail: beweegmakelaar@bronckhorst.nl.