Home » Aalten » Groepsexpositie van het OFC in FotoKabinet van Oerkroeg Schiller in Aalten

Groepsexpositie van het OFC in FotoKabinet van Oerkroeg Schiller in Aalten

5138

AALTEN – Het FotoKabinet van Oerkroeg Schiller in Aalten zal van 4 augustus tot en met 5 oktober 2023 een groepsexpositie herbergen, georganiseerd door het Oost-Nederlands Fotografen Collectief (OFC). De tentoonstelling is gewijd aan het thema ‘Schiller’ en elk lid van het collectief draagt een bijdrage bij.

De expositie belicht diverse inspiratiebronnen onder de leden, waarbij de schrijver Schiller en de sfeer van de oerkroeg als inspiratie dienen. Opvallende werken zijn onder andere een foto die zich verhoudt tot enkele regels uit de biografie van F. Schiller, en een foto die de pathetische en zwaarmoedige sfeer van de Sturm und Drang-periode en de daaropvolgende Romantiek in de Duitse literatuur weergeeft. Daarnaast wordt het verhaal van Willem Tell onder de aandacht gebracht, evenals een interieurfoto van oerkroeg Schiller, de thuisbasis van het OFC. Bovendien hebben andere leden zich laten inspireren door gedichten, zoals “Ode an die Freude”, geschreven door Friedrich Schiller, waarin het ideaal van een wereld waarin alle mensen als broeders leven centraal staat.

FotoKabinet is een samenwerkingsverband tussen Oerkroeg Schiller en het OFC, waarbij ervaren fotografen en kunstenaars de uitdaging aangaan om in een kroeg een sfeervolle expositie te realiseren. Het OFC, bestaande uit zowel professionele als niet-professionele kunstenaars, telt verschillende leden met elk hun eigen specialisatie en unieke interesse.

De deelnemende leden aan deze expositie zijn: Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Marjan Rosendahl, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink.

Bezoekers zijn welkom in het FotoKabinet van Oerkroeg Schiller aan de Prinsenstraat 4, 7121 AG Aalten. De expositie is te bezichtigen op de volgende tijden:

  • Dinsdag: 19:00 tot 01:00 uur
  • Woensdag: 19:00 tot 01:00 uur
  • Donderdag: 16:00 tot 01:00 uur
  • Vrijdag: 14:00 tot 02:00 uur
  • Zaterdag: 14:00 tot 02:00 uur
  • Zondag: 14:00 tot 01:00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dinie Wikkerink van het OFC via telefoonnummer 06 262 143 78 of per e-mail via dinie.wikkerink@gmail.com. Bezoek ook de website www.ofc-fotografen.nl voor verdere details.