Bron / auteur: SV Grol
Foto: René van den Mosselaar |

SV Grol JO12-1 ongeslagen kampioen

Deel dit bericht

GROENLO – Zaterdag 3 oktober 7.30 uur. Op de parkeerplaats van Grol staan vele ouders en spelers klaar om te vertrekken voor een uitwedstrijd. Onder deze teams ook JO12-1. Waar fortnite, fall guys, en chill-avonden normaal het gesprek van de dag zijn op de parkeerplaats, gaat het nu over de vraag wat het zou betekenen als ze niet zouden winnen van Longa JO12-4 vandaag? Zijn we dan toch kampioen? Want Longa heeft toch verloren van Haarlo, waar wij van gewonnen hebben? Telt dan het doelsaldo? Niemand weet het zeker. Conclusie: we moeten gewoon winnen of gelijk spelen, dan zijn we sowieso kampioen.

Twijfel die achteraf allemaal onnodig bleek. Grol JO12-1 was ON FIRE, en de wedstrijd was slechts voor de statistieken, hoewel het daar in de eerste helft niet naar uitzag.

We begonnen hartstikke goed en we waren ook eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg. Betere ploeg, dat wel, maar Longa had één wel heel goede speler, ook wel bekend als “de joker”. De joker viel in, eerste bal contact, 3 man voorbij, boem, schitterende goal en 1-0 achter. Longa JO12-1 had vrij vandaag? Het zou toch niet? Zoiets zouden ze toch nooit doen in Lichtenvoorde als ze tegen Grol moeten?

Al snel scoorden we de 1-1, maar niet veel later alweer achter, 2-1 Longa. Tot aan de rust bleef het spannend, maar gelukkig gingen we wel met een 3-4 voorsprong de rust in. De ouders thuis die normaal gesproken met velen komen kijken, maar vanwege de aangescherpte Covid-19 maatregelen vandaag helaas niet mee mochten om te kijken, werden via de app op de hoogte gehouden. Kreten als “HUP GROL”, “zet hem op” en “Jeeh wat spannend!!” vlogen over het Achterhoekse 4G-netwerk in de eerste helft.

Na de rust bleef het in eerste instantie spannend, 3-4 werd 3-5, en 3-5 werd 4-5. We waren nog maar amper aan de tweede helft begonnen, of “hoe lang nog?” en “fluit maar af” werd er vanuit Groenlo de App in geslingerd! Affluiten, nu al? We moeten nog 20 minuten!! Het werd 4-6, weer een iets grotere marge. Per abuis werd in de app 5-5 doorgegeven in plaats van 4-6, “Oooooooooooooh wat spannend toch” volgde in de app. Gelukkig kon deze fout al snel recht worden getrokken doordat we de 4-7 scoorden, en na de 4-8 volgde “Super! Net een radioverslag dit”. “Nu is het klaar, 4-9” volgens de leiders ter plekke, waarna de vreugdekreten door de App vliegen, terwijl er nog 10 minuten moeten worden gespeeld. Het verzet van Longa was inderdaad volledig gebroken. Grol liep nog uit naar 4-11 en liet, als een waar kampioen, ook Longa nog 1 keer juichen als dank voor het dienen als slachtoffer vandaag. Eindstand: 5-11.

Een absolute TEAM-prestatie dit kampioenschap van Grol JO12-1. Een supermooie mix van snelheid, stille krachten, publieksvoetballers, en echte strijders! Sjuul, Lisa, Stijn, Khamid, Bram, Renzo, Jannes, Tygo, Tim, Fabian, Daan en Dex, Fantastisch gedaan! Op naar de 4e klasse!

 


Dit bericht is 6x gezien