21 mei 2024
Home » Groenlo » Uitwisseling tijdens Open Monumentendag 2016

OOST GELRE/VREDEN – De gedachten voor een gezamenlijke grensoverschrijdende activiteit tussen Vreden (D) en Oost Gelre te organiseren werd al in 2015 geboren. Omdat toen het tijdsbestek, om iets te organiseren, zeer kort was is besloten om op de landelijke Open Monumentendag in 2016 een uitwisseling van de inwoners uit Vreden en Oost Gelre te laten plaatsvinden.

Op historische grond bij Hotel & Restaurant Kloppendiek in Zwillbrock (D) werd woensdagmorgen 31 augustus door het Comité Open Monumentendag Oost Gelre (Ben Verheij), wethouder René Hoijtink en Peter Ballast van gemeente Oost Gelre, wethouder Bernd Kemper en Hubert Krandick van de stad Vreden het programma van deze Open Monumentendag 2016 toegelicht.

Op zaterdag 10 september kunnen inwoners van Vreden met de fiets of per bus naar Oost Gelre. Vanaf 14:00 uur vertrekt er uit Vreden een bus naar Groenlo, naar de Oude Calixtus. Daar worden de belangstellenden ontvangen en wordt er een powerpoint presentatie getoond van monumenten uit de gemeente Oost Gelre. “We laten dit via een powerpoint presentatie zien omdat in dat zelfde weekend het bloemencorso in Lichtenvoorde plaatsvind. Maar ook omdat er zoveel te zien is in Oost Gelre willen we niet dat het programma in gedrang komt”, aldus Ben Verheij, namens het comité Open Monumentendag Oost Gelre.

Vanaf 15:00 uur gaan de ‘Duitse’gasten een rondrit maken met de Vestingstad Expres. Tijdens de rit wordt er langs diverse monumenten gereden. Om 15:30 uur wordt de laatste stop aangedaan. Bij de molen Hermien in Harreveld zal Frits van Lochem de gasten ontvangen.

Op zondag zal er om 13:30 uur een bus vertrekken vanuit Groenlo naar Vreden. Vanaf 14:00 uur is er een bezichtiging van de stadsontwerpen en de crypte in de St. Georg. Daarna een wandeling door de Gasthausstrasse en er wordt een bezoek gebracht aan de kruidtoren. Om 15:30 uur wordt de watermolen bezocht en het boerenhuis in het stadspark. Om 17:00 uur vertrekt de bus weer naar Groenlo.

Inwoners uit Oost Gelre kunnen zich aanmelden tot 5 september bij de VVV Lichtenvoorde-Groenlo. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er kunnen ongeveer 50tig belangstellenden mee met de bus, vol=vol.


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!