Home » Groenlo » Winterbivak Compagnie Grolle

LIEVELDE – De Compagnie Grolle hield op 28 en 29 december haar jaarlijkse ‘Winterbivak’ in het openluchtmuseum op Erve Kots in Lievelde.

De compagnie bestaat onder andere uit musketiers, kanonniers, een kapitein en een aantal marketensters. Deze groep steekt zich enkele malen per jaar in kleding uit de zeventiende eeuw en laat zien hoe men in de zeventiende eeuw leefde en verdedigde.

De leden hadden een kampement opgeslagen waar twee dagen werd geleefd zoals in 1627. De smid had het vuur ‘heet’ en de dames waren bezig met het eten en andere dagelijkse bezigheden, zoals het spinnen en verven van wol.

‘Fotografen’ konden weer mooie plaatsjes maken en letterlijk en figuurlijk een kijkje nemen in de keuken van de Compagnie Grolle.

Op het museumterrein werden diverse oude ambachten gedemonstreerd. Een demonstratie van een boomkunstenaar en schaapsherder Roelof Kuipers uit Winterswijk was aanwezig.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je hier versturen. Of naar redactie@streekgids.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.