20 mei 2024
Home » Sport » Jubileumeditie Marveld Klassieker, Gravel- & MTB-tocht

Jubileumeditie Marveld Klassieker, Gravel- & MTB-tocht

924

GROENLO –  Onder grijze omstandigheden werd op vrijdag 30 december werd alweer voor de 25e keer  de Marveldtocht georganiseerd door fietstoerclub RTCG. Het jubileum werd meteen aangegrepen om een nieuwe naam te introduceren die de lading beter dekt: Marveld Klassieker, Gravel- & MTB-tocht. Om het feest compleet te maken, werd uitgepakt met nieuwe MTB- en gravelroutes, een frisse nieuwe pauzeplek en bovendien een gezellige afterparty. Het deelnemersveld telde maar liefst 806 deelnemers.

De Achterhoek is in trek bij gravelbikers, dus de nieuwe gravelroutes zijn een logische stap. De gravelers konden kiezen uit (niet uitgepijlde) routes van 50 en 70 kilometer. De MTB-ers hadden de keuze uit 3 afstanden; 25, 40 of 60 kilometer. Men is er in geslaagd om de routes zeer afwisselend te maken, waarbij ook gebruik is gemaakt van boerenerven en – schuren.

Als nieuwe pauze locatie viel de keuze op Boerderij “Hommelink” in Lievelde. De fietsers werden getrakteerd op een kop bouillon en een krentenbol. Voor fietsen waar het één en ander aan mankeerde, stond Fietsenwinkel Goossens paraat.

Afsluitend was een afterparty bij De Blanckenborg; uiteraard moest de geboorte van deze nieuwe klassieker goed gevierd worden!

Klik hier voor meer foto’s 


Heeft u een evenement dat u wilt delen met de Achterhoek?

Dien uw evenement in en zorg ervoor dat het een plek krijgt in onze agenda!