18 april 2024
Home » Lichtenvoorde » Aftrap Herinrichting Bentinckstraat en omgeving

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

LICHTENVOORDE – Op maandag 25 oktober verricht wethouder Bart Porskamp van gemeente Oost Gelre de symbolische openingshandeling voor de start van de herinrichting Bentinckstraat en omgeving in Lichtenvoorde. Dit gebeurt om 8:00 uur nabij de kruising Raadhuisstraat / Middachtenstraat. Bewoners en andere belangstellenden zijn daarbij van harte welkom.

Bentinckstraat en omgeving
In de Bentinckstraat, Middachtenstraat (tussen Raadhuisstraat – Bentinckstraat), de Van Raesfeltstraat (tussen Middachtenstraat – Van Reedestraat), en de Van Reedestraat wordt de totale openbare ruimte opnieuw ingericht. Ook het aanliggende Remisepark wordt opnieuw aangelegd. Het gaat om verhardingen van straten en stoepen, de riolering, het straatmeubilair, de bomen, struiken en planten en de openbare verlichting. Klimaatverandering is een belangrijk aandachtspunt. De plannen zijn in nauw overleg met de bewoners ontwikkeld.

Duur van de werkzaamheden
Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek start maandag 25 oktober met de werkzaamheden. De civiele werkzaamheden duren tot de zomervakantie 2022. Vervolgens wordt het Remisepark opnieuw ingericht