Foto: |

De Huiskamer van Marianun open voor eenzame jongeren

Deel dit bericht

LICHTENVOORDE – Vanaf maandag 1 februari 2021 kunnen leerlingen van Marianum die zich op dit moment eenzaam voelen en het moeilijk vinden om aan de slag te gaan met hun schooltaken terecht in De Huiskamer aan dr. Ariënsstraat 3 in Lichtenvoorde. Daarnaast is er ook een spreekuur over dit onderwerp voor ouders en leerlingen.

De Huiskamer is open op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 – 13.15 uur. Leerlingen kunnen, naast het volgen van hun online lessen, ook een praatje maken of wat drinken met een van de jongerenwerkers van Mazzel die dan aanwezig zijn.

Inschrijven
De Huiskamer heeft op dit moment plek voor maximaal zeven leerlingen (dit in verband met de coronamaatregelen). Daarom vragen we leerlingen zich van tevoren in te schrijven voor een dag in de week. Inschrijven kan via de website van Marianum (https://marianum.nl/geen-categorie/schrijf-je-hier-in-voor-de-huiskamer/).

Telefonisch spreekuur voor leerlingen en ouders
Naast dat Marianum De Huiskamer extra openstelt voor leerlingen die eenzaam zijn, organiseren zij voor leerlingen (op maandag) en voor ouders (op dinsdag en woensdag) een telefonisch spreekuur tussen 14.00 – 15.00 uur. Zij kunnen daar terecht met vragen of voor een gesprek over een bepaalde situatie thuis waar zij hulp en/of advies bij willen. Het spreekuur is te bereiken via het algemene nummer van Marianum 0544 477 070.