Home » Lichtenvoorde » De Kievit, opvang voor statushouders, sluit op 1 september

De Kievit, opvang voor statushouders, sluit op 1 september

1818

LICHTENVOORDE – De Kievit, een opvang locatie voor statushouders aan de Kievitstraat in Lichtenvoorde, zal op 1 september haar deuren sluiten. Dit betekent dat de statushouders vóór half augustus moeten zijn verhuisd naar de gemeente waaraan ze zijn gekoppeld. Tot op heden hebben 90 van de in totaal 141 bewoners al een woning toegewezen gekregen en velen zijn al verhuisd. De resterende bewoners zullen de komende weken naar hun nieuwe woningen verhuizen.

Op dit moment verblijven er nog 51 mensen in De Kievit. Van hen zullen 27 bewoners vóór het einde van juni verhuizen. De verwachting is dat het zeker mogelijk is om vóór half augustus iedereen te laten verhuizen.

De bewoners van De Kievit zijn blij met hun nieuwe woningen. Ze voelen zich dankbaar dat ze eindelijk een eigen dak boven hun hoofd hebben, na jarenlang verhuizen tussen verschillende opvanglocaties en de onzekerheden die gepaard gaan met het asielproces. Hoewel ze het soms jammer vinden om te vertrekken, hebben ze veel steun ervaren van elkaar en het personeel van De Kievit. De overgang van het asielzoekerscentrum naar zelfstandig wonen was voor sommigen een grote stap, maar met hulp van vrijwilligers uit de vier betrokken gemeenten (Oost Gelre, Aalten, Oude IJsselstreek en Winterswijk) hebben ze hun weg gevonden.