Home » Lichtenvoorde » Elroy van den Bout nieuwe centrummanager voor Lichtenvoorde en Groenlo

Elroy van den Bout nieuwe centrummanager voor Lichtenvoorde en Groenlo

1087

LICHTENVOORDE/GROENLO – Elroy van den Bout is per 1 april 2024 benoemd tot centrummanager voor de gemeenten Lichtenvoorde en Groenlo. De gemeente streeft ernaar om samen met lokale ondernemers de centra levendiger te maken, wat ten goede komt aan zowel de lokale economie als de leefbaarheid.

Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van levendige centra: “Alle kernen binnen de gemeente Oost Gelre profiteren hiervan. Niet alleen verbeteren goede voorzieningen de leefbaarheid, ze trekken ook bezoekers uit de regio aan, wat economisch van groot belang is.”

Taken en samenwerking
In zijn nieuwe rol zal Van den Bout diverse activiteiten coördineren om de lokale economie te versterken. Dit omvat onder meer het opzetten van marketingsacties met winkeliers, het aantrekken van bezoekers, het bestrijden van leegstand en het creëren van een gastvrije sfeer. Zijn ruime ervaring en expertise in het werken met lokale ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties zullen hierbij van pas komen.

Ondersteuning van ondernemersverenigingen
De Stichting Ondernemersfonds Lichtenvoorde (OFL) en de Groenlose Ondernemersvereniging (GOV) zijn nauw betrokken geweest bij zijn aanstelling. “We zijn blij met de aanstelling van Elroy. Deze samenwerking biedt ons de kans om met een frisse blik onze centra te versterken,” zegt Benno Voorhuis, voorzitter van de OFL. Jurgen Doppen, voorzitter van de GOV, voegt toe: “Met Elroy aan boord streven we naar een sterke toekomst voor onze centra, waarbij het essentieel is dat we samenwerken om deze aantrekkelijk te maken voor bezoekers.”

Visie op de toekomst
De samenwerkende partijen zijn ervan overtuigd dat Van den Bout de juiste persoon is om een bruisende en bloeiende omgeving te creëren. “We kijken ernaar uit om samen met Elroy en alle betrokkenen een omgeving te ontwikkelen waar onze inwoners trots op kunnen zijn,” concludeert wethouder Schutten.

Bron(nen) & Afbeelding(en)

Midzomerwandeling in Groenlo

Zaterdag 22 juni 2024 wordt de Midzomerwandeling georganiseerd in Groenlo. Deze wandeltocht is 6 kilometer en deelname is gratis. Start: Brouwersnös Eibergseweg 1 Groenlo. Starttijd: Tussen 19.30 uur en 20.30 uur.