Ditotheaterweek in het teken van Pippi Langkous


Gepubliceerd op

GROENLO – Het is bijna zover, na een succesvolle eerste editie  gaat de Ditotheaterweek bijna weer van start. In de eerste week van de zomervakantie, van maandag 13 tot en met donderdag 16 juli,  wordt deze creatieve week georganiseerd voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Dit jaar zullen de kinderen werken aan de theatervoorstelling Pippi Langkous.

De aanmeldingen liepen als een speer en op dit moment hebben zich er bijna 150 kinderen aangemeld. Tijdens de Ditotheaterweek is het de bedoeling dat kinderen in vier ochtenden een musical neerzetten.  De afgelopen weken zijn alle vrijwilligers al in de weer om alles voor te bereiden.

Tijdens deze dagen probeert de organisatie de kinderen warm te krijgen voor theater. Sommige kinderen gaan toneelspelen, een ander vindt het interessanter om te helpen met het decor, zoals zagen, timmeren of de aankleding. Ook zijn er mogelijkheden om creatief bezig te zijn en uitnodigingen te maken en allerlei accessoires voor de musical te maken. Tevens zullen er allerlei dansjes ingestudeerd worden. Aan het eind van de week treden de kinderen op voor publiek; iedereen die geïnteresseerd is kan naar de voorstelling komen kijken! Ook dit jaar zal de Ditotheaterweek weer plaatsvinden in Cultureel Centrum de Bron.

De voorstelling vind plaats op donderdag 16 juli en vanaf 9.30 uur bent u welkom in de Bron.