Home » Neede » In september veel activiteiten bij natuurpark Kronenkamp in Neede

In september veel activiteiten bij natuurpark Kronenkamp in Neede

699

NEEDE – Natuurpark Kronenkamp is ontstaan op de locatie van de voormalige rioolwaterzuivering aan de Kronenkamp 14 in Neede. Het terrein is omgetoverd tot een beleef- en natuurpark. Een voormalig zuiveringsfilter is omgebouwd tot ontmoetings- en bezoekerscentrum, genaamd ‘Het Filter’. In Het Filter kunt u de Canon over de geschiedenis van Neede en de vleermuizententoonstelling bezichtigen en een consumptie nuttigen.

Elke dinsdag t/m zaterdag bent u tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom. In de maand september worden de volgende activiteiten georganiseerd: Muziek op schoot door Ellen Tackenkamp en het voorlezen van het Wilde dierenorkest van Dan Brown met de app klassieke muziek (link met de bibliotheek).

Deze activiteit bestaat uit een serie van 4 bijeenkomsten op de woensdagen 1, 8, 15 en 22 september van 10.30 tot 11.30 uur. Bloemstuk maken o.l.v. Marieke van “Bloom”
Woensdag 1 september: Natuurfeest in het voedselbos met o.a. diverse soorten muziek, takken versieren, klei & papier maken, objecten van wilgentenen maken en voorlezen met muziek. Tevens wordt die dag de kinderspeelplek en de brug officieel geopend
Zaterdag 4 september: Tonen films over oud Neede door de Historische Kring Neede
Woensdag 8 september: Objecten vlechten met wilgentenen door Carla Slotboom
Zaterdag 11 september: Open Monumentendag
Zondag 12 september: Een vaas pimpen
Woensdag 15 september: Tonen natuurfilms van Jan van der Heijde
Zaterdag 18 september: Bloemstuk maken o.l.v. Marieke van “Bloom”
Woensdag 22 september: Tonen natuurfilms van Jan van der Heijde
Zaterdag 25 september: Burendag
Zaterdag 25 september: Dorpswandeling (duur 2 uur) door Henk Oldemenger, Start om 13.00 uur op de vrijdagen 10, 17 en 24 september. De opgave kan ter plekke. Kosten € 5, inclusief consumptie. Fotopuzzeltocht Neede, tijdens openingstijden verkrijgbaar in Het Filter. Kosten € 2,50.Voor het complete programma met toelichting, inclusief eventuele kosten voor deelname, verwijzen wij u naar de website http://www.natuurparkkronenkamp.nlHet is gewenst om u vooraf aan te melden via bovenvermelde website of tijdens de openingstijden in het ontmoetingscentrum Het Filter,  telefoon 0545 – 79 65 40. Eveneens kunt u zich rechtstreeks aanmelden via het mailadres van de aanbieder van de activiteit. Ouderen kunnen voor vervoer gebruik maken van de Vlearmoesbus, telefoon 06 – 57 32 68 73.