Home » Afhaal-, ReserveerBieb, online Bibliotheek en TijdschriftenBieb blijven open

Afhaal-, ReserveerBieb, online Bibliotheek en TijdschriftenBieb blijven open

322

OOST ACHTERHOEK – Tijdens de persconferentie van maandagavond 14 december werd een grote lockdown aangekondigd die direct de volgende dag inging. Opnieuw moesten ook de Bibliotheken weer sluiten, zeker tot en met dinsdag 19 januari. Gelukkig blijft afhalen van boeken op afspraak mogelijk bij de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Ook de online Bibliotheek is beschikbaar. Daarnaast een extraatje: de TijdschriftenBieb!

Goed om te weten

  • Van alle geleende boeken waarvan de leentermijn in de komende periode afloopt, wordt de termijn verlengd.
  • Reserveren blijft mogelijk, hiervoor is de ReserveerBieb ingericht.
  • De AfhaalBieb is nog steeds geopend.
  • De online Bibliotheek blijft gewoon open.
  • Inleveren blijft mogelijk op afhaalmomenten en in de inleverbussen van Eibergen, Groenlo, Winterswijk en Lichtenvoorde.
  • Alle activiteiten en cursussen die tot en met 19 januari gepland stonden, met uitzondering van de online bijeenkomsten, zijn geannuleerd. Iedereen die een ticket heeft gekocht voor een activiteit krijgt het geld terug. Hierover wordt een mail gestuurd naar het bij de Bibliotheek bekende mailadres.
  • Voor actuele informatie: www.oostachterhoek.nl
  • Het Servicebureau is van 9.00-13.00 uur en van 13.30-17.30 uur telefonisch bereikbaar (088-0062929).

AfhaalBieb en ReserveerBieb
Bij de AfhaalBieb kunnen verrassingstasjes besteld worden. Daarnaast blijft het mogelijk om boeken te reserveren in de catalogus. Als het boek binnenkomt, krijgt de klant een berichtje waarin vermeld staat dat er een afspraak gemaakt kan worden bij de ReserveerBieb om het op te halen. Op de site www.oostachterhoek.nl is hierover meer informatie te vinden.

Online Bibliotheek
E-books en luisterboeken zijn ook een alternatief om toch te kunnen blijven lezen. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen met hun lidmaatschap gebruikmaken van onlinebibliotheek.nl. Mocht er ondersteuning nodig zijn bij het gebruik van de online Bibliotheek, dan kan er contact gelegd worden met het Servicebureau (088-0062929) of via de social media (@bibliotheekoa, facebook.com/bibliotheekoostachterhoek).

TijdschriftenBieb
Leden van de Bibliotheek mogen gratis gebruikmaken van de TijdschriftenBieb. In deze app staan 16 tijdschriften, van Viva tot Autoweek, van Margriet tot Eigen Huis & Interieur. Ook oude nummers van die tijdschriften zijn te downloaden. Een heerlijk cadeautje in deze periode.