Home » Archief » Koppelkerk en Theatergroep Smeedwerk lanceren ‘Staat van de Macht’ rondom ‘Ik, alleen’

Koppelkerk en Theatergroep Smeedwerk lanceren ‘Staat van de Macht’ rondom ‘Ik, alleen’

1635

BREDEVOORT – Op 2 september 2023 opent de Koppelkerk haar deuren voor een exclusief voorproefje van het Shakespeareaanse theaterstuk ‘Ik, alleen’, een centraal onderdeel van het uitgebreide programma ‘Staat van de Macht’, dat in juni 2024 volledig zal worden gelanceerd. Dit initiatief is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen de Koppelkerk en Theatergroep Smeedwerk.

Theatergroep Smeedwerk transformeert het boek ‘Ik, alleen’ van Sophie Zijlstra tot een indrukwekkende locatievoorstelling, die in juni 2024 maar liefst zes keer zal worden opgevoerd. Het stuk, dat wordt geschreven door theatermaker Pieter van Dijk, brengt een tragedie geïnspireerd op Shakespeare, waarbij de levensloop van koning Willem I centraal staat.

Het verhaal neemt de kijker mee naar de periode vanaf 1815, toen Willem I koning werd van het verenigde koninkrijk van de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden. Het drama ontvouwt zich wanneer Willem I in 1840 wordt geconfronteerd met tegenkrachten uit de Tweede Kamer en de daaropvolgende herziening van de Grondwet. Zijn worsteling met macht, autocratie en het sluwe spel van zijn zoon Guillot vormen de kern van dit intrigerende stuk.

Het evenement op 2 september geeft geïnteresseerden een kijkje in de keuken van de productie en biedt tevens de mogelijkheid voor aspirant-spelers om deel uit te maken van dit grootse theaterproject. Oefenavonden voor de spelers staan gepland vanaf januari 2024, elke donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Naast de voorstellingen werken Theatergroep Smeedwerk en Stichting Koppelkerk aan een aanvullend programma dat zich verdiept in de thema’s macht en onmacht. Het programma omvat onder andere lezingen, exposities, MeetUps, filmvertoningen en workshops.

Geïnteresseerden die willen deelnemen of meer willen weten, worden van harte uitgenodigd op 2 september in de Koppelkerk.

Bron(nen) & Afbeelding(en)