24 april 2024
Home » Archief » Natuurpark Kronenkamp presenteert combi natuurfeest en open monumentendag

Natuurpark Kronenkamp presenteert combi natuurfeest en open monumentendag

1856

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

NEEDE – Op zaterdag 9 september vindt van 11.00 tot 16.00 uur op Natuurpark Kronenkamp in Neede een speciaal gecombineerd evenement plaats: het Natuurfeest Fête de la Nature voor kinderen samen met de Open Monumentendag.

Het kinderprogramma omvat een reeks boeiende activiteiten. Een imker demonstreert hoe bijen honing produceren, er zijn zeepbel-activiteiten, kinderen kunnen waterraketten afschieten en uilenballen uitpluizen om te ontdekken wat de uil heeft gegeten. Daarnaast biedt het toekomstige 360-graden theater korte klankschaalconcerten aan.

Het thema ‘Levend Erfgoed’ van de Open Monumentendag wordt benadrukt door het Waterschap Rijn en IJssel, dat uitlegt hoe grondstoffen uit rioolwater en slib worden teruggewonnen. Dit omvat materialen zoals cellulose, fosfaten, polymeren en biopolymeren. Speciale aandacht wordt gegeven aan Kaumera, een innovatieve biobased grondstof. Deze grondstof dient als een duurzaam alternatief voor chemische materialen, bruikbaar in producten zoals coatings voor zaden en verf. Er wordt tevens gedemonstreerd hoe medicijnen uit rioolwater en slib worden verwijderd.

Natuurpark Kronenkamp, gesitueerd op de voormalige rioolwaterzuiveringslocatie, stelt alle 8 van zijn gebouwen open voor publiek. Dit park is erkend als een gemeentelijk monument. Verschillende van deze historische gebouwen hebben nieuwe functies gekregen en zijn alleen al om deze reden een bezoek waard. Een speciale vermelding gaat uit naar het ontmoetingscentrum Het Filter, waar de unieke tentoonstelling ‘1 eik & 14 kunstenaars’ te zien is.

Bron(nen) & Afbeelding(en)